Ambasadorul SUA la Bucureşti, despre WikiLeaks: Telegramele vorbesc de la sine

Ambasadorul SUA la Bucureşti, despre WikiLeaks: Telegramele vorbesc de la sine
Foto: romanialibera.ro

Ambasadorul SUA la Bucureşti , Mark Gitenstein, a refuzat să facă vreo declaraţie privind telegramele date publicităţii de WikiLeaks, motivând că acestea „vorbesc de la sine” . Întrebat cum comentează informaţiile din telegramele apărute în presă, Mark Gitenstein a răspuns: „Nu, nu am niciun comentariu. Aveţi toate stenogramele, le puteţi citi singuri”.

La insistenţele jurnaliştilor, oficialul a spus: „Nu. Nu am niciun comentariu, ele vorbesc de la sine”.

Departamentul de stat a spus într-un comunicat de presă că misiunea diplomatică nu se poate pronunţa asupra autenticităţii niciunui document oferit presei.

Citeşte AICI telegramele WikiLeaks despre România apărute până acum.

„Departamentul de stat nu comentează cu privire la materiale, inclusiv documente confidenţiale, care este posibil să fi ajuns în presă. Noi nu ne putem pronunţa asupra autenticităţii nici unui document oferit presei „, a comunicat Ambasada SUA.

Presa din România a publicat duminică seară o serie de telegrame atribuite Ambasadei SUA, care datează din perioada 2004-2009, cu referiri în special la situaţia politică din România, şi care ar fi fost obţinute de Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange.

Mark Gitenstein: Nu am niciun comentariu despre telegrame

Tags: