Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, angajată la Institutul Cultural Român (VIDEO)

Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, angajată la Institutul Cultural Român (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nepoata președintelui interima PSD, Marcel Ciolacu, a fost angajată fără concurs drept consilier personal al șefului Institutului Cultural Român (ICR). Cu un președinte și doi vicepreședinți, primul cu statut de ministru și ceilalți, cu statut de secretari de stat, conducerea ICR poate angaja până la 16 consilieri personali, chiar dacă un post de vicepreședinte nu este ocupat. Pentru a deveni consilier al demnitarului nu presupune niciun fel de condiții, în afară de voința demnitarului. Astfel a fost angajată la ICR și Andreea Ciolacu, scrie Europa Liberă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Andreea Ciolacu, nepoata șefului PSD, Marcel Ciolacu, angajată la Institutul Cultural Român

ICR este condus de Mirel Taloș, care ocupă postul de președinte, iar unul dintre cele două posturi de vicepreședinți este deținut de Krizbai Bela Dan, susținut de UDMR.

Astfel, cu un președinte și doi vicepreședinți, primul cu statut de ministru și ceilalți, cu statut de secretari de stat, conducerea Institutul Cultural Român poate angaja până la 16 consilieri personali, chiar dacă un post de vicepreședinte nu este ocupat. Potrivit sursei citate, pentru a deveni consilier al demnitarului nu presupune niciun fel de condiții, în afară de voința demnitarului. În acest fel, cerințele de studii de specialitate sau altele, legate de experiența pe post, dispar.

Andreea Cioalcu a fost angajată la Institutul Cultural Român (ICR) după ce anterior lucrase la ALCOM SRL, firmă deținută de Marcel Ciolacu în Buzău.

Nepoata lui Ciolacu a fost adusă inițial la cabinetul lui Mirel Taloș, în aprilie 2020, iar de acolo a fost transferată la foarte scurt timp într-un compartiment numit Serviciul Mari Programe.

Marcel Ciolacu: E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului

La finele lunii mai, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pentru social-democrați “e important să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului”.

Totodată, Ciolacu a anunțat că susţine o alianțăcu partidele Pro România, al lui Victor Ponta, șiALDE, al luiCălin Popescu Tăriceanu.

„Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sauPSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul dinPSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă”, a mai spusMarcel Ciolacu.

PSD invită partidele la consultări pe data alegerilor locale

Totodată, preşedintele interimar alPSD,Marcel Ciolacu, a anunţat, în data de 3 iunie, după decizia Curții Constituționale a României (CCR), că Parlamentul trebuie să aprobe, până pe 21 iunie, o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleşilor locali, cât şi data alegerilor, iar pentru asta, este nevoie de un consens al tuturor partidelor.

“Începem să promovăm această lege în Parlament, astfel încât, din cauza unor jocuri politice meschine, mici și de grup, partinice, să evităm un dezastru în administrația locală.

Vom dori să avem consultări cu toți liderii partidelor parlamentare și să facem împreună un proiect de lege în acest sens. Semnat de către toți liderii de grup parlamentari. Așa este corect”, a spus Ciolacu.

Ultima oră
00:36 - Daniel Coriu (Colegiul Medicilor): Mulți bolnavi COVID au murit cu zile. Cum am ajuns aici? Neîncrederea în mesajul medicilor și al autorităților. La acest lucru au contribuit și unii colegi de-ai noștri (VIDEO)
23:57 - Premierul ungar Viktor Orban acuză Washingtonul şi Bruxellesul că se amestecă în politica internă a țării pentru ca el să piardă alegerile
23:45 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre conservarea energiei și prelungirea vieții. „Un om cu credință în Dumnezeu nu se stresează” (VIDEO)
23:23 - Ediție specială 360 de grade, cu Alina Bădic: Despre longevitate. „Se consideră că deja s-a născut omul care va trăi mia de ani” (VIDEO)
22:51 - Gazprom a avertizat Republica Moldova că va sista livrarea gazelor din 1 decembrie dacă nu-şi achită datoriile
22:34 - Arhiepiscopia București își pune la dispoziție capelele. Morgile spitalelor nu mai fac față numărului de decese COVID
22:13 - România cere sprijin internaţional pentru gestionarea crizei COVID / CNSU a adoptat o Hotărâre privind solicitarea de medicamente, echipamente şi echipe medicale
21:50 - Panică la meciul Dinamo – Rapid: Lui Alexandru Răuță i s-a făcut rău. A fost urcat în ambulanță cu masca de oxigen pe față
21:44 - Daniel Funeriu: În democrație nu poți să interzici prostia, prostia politicienilor care sunt incapabili să prevadă. În iunie – iulie, când Franța se pregătea de valul 4, nouă ni se spunea că am învins pandemia (VIDEO)
21:17 - Alexandru Rafila: E necesară o solidaritate națională, care să implice vaccinarea anti-COVID și înțelegea faptului că fiecare dintre noi e parte din acest efort