Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, angajată la Institutul Cultural Român (VIDEO)

Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, angajată la Institutul Cultural Român (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nepoata președintelui interima PSD, Marcel Ciolacu, a fost angajată fără concurs drept consilier personal al șefului Institutului Cultural Român (ICR). Cu un președinte și doi vicepreședinți, primul cu statut de ministru și ceilalți, cu statut de secretari de stat, conducerea ICR poate angaja până la 16 consilieri personali, chiar dacă un post de vicepreședinte nu este ocupat. Pentru a deveni consilier al demnitarului nu presupune niciun fel de condiții, în afară de voința demnitarului. Astfel a fost angajată la ICR și Andreea Ciolacu, scrie Europa Liberă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Andreea Ciolacu, nepoata șefului PSD, Marcel Ciolacu, angajată la Institutul Cultural Român

ICR este condus de Mirel Taloș, care ocupă postul de președinte, iar unul dintre cele două posturi de vicepreședinți este deținut de Krizbai Bela Dan, susținut de UDMR.

Astfel, cu un președinte și doi vicepreședinți, primul cu statut de ministru și ceilalți, cu statut de secretari de stat, conducerea Institutul Cultural Român poate angaja până la 16 consilieri personali, chiar dacă un post de vicepreședinte nu este ocupat. Potrivit sursei citate, pentru a deveni consilier al demnitarului nu presupune niciun fel de condiții, în afară de voința demnitarului. În acest fel, cerințele de studii de specialitate sau altele, legate de experiența pe post, dispar.

Andreea Cioalcu a fost angajată la Institutul Cultural Român (ICR) după ce anterior lucrase la ALCOM SRL, firmă deținută de Marcel Ciolacu în Buzău.

Nepoata lui Ciolacu a fost adusă inițial la cabinetul lui Mirel Taloș, în aprilie 2020, iar de acolo a fost transferată la foarte scurt timp într-un compartiment numit Serviciul Mari Programe.

Marcel Ciolacu: E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului

La finele lunii mai, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că pentru social-democrați “e important să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului”.

Totodată, Ciolacu a anunțat că susţine o alianțăcu partidele Pro România, al lui Victor Ponta, șiALDE, al luiCălin Popescu Tăriceanu.

„Am avut discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Ponta. Este adevărat, mai plăcută cu domnul Tăriceanu. Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sauPSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul dinPSD? Eu nu o să mai accept atacuri. Am încheiat, totuşi, conversaţia într-o notă optimistă”, a mai spusMarcel Ciolacu.

PSD invită partidele la consultări pe data alegerilor locale

Totodată, preşedintele interimar alPSD,Marcel Ciolacu, a anunţat, în data de 3 iunie, după decizia Curții Constituționale a României (CCR), că Parlamentul trebuie să aprobe, până pe 21 iunie, o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleşilor locali, cât şi data alegerilor, iar pentru asta, este nevoie de un consens al tuturor partidelor.

“Începem să promovăm această lege în Parlament, astfel încât, din cauza unor jocuri politice meschine, mici și de grup, partinice, să evităm un dezastru în administrația locală.

Vom dori să avem consultări cu toți liderii partidelor parlamentare și să facem împreună un proiect de lege în acest sens. Semnat de către toți liderii de grup parlamentari. Așa este corect”, a spus Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene