Andrei Marga: Am „sentimentul lăuntric” că vom adera la Schengen parţial în toamnă

Andrei Marga: Am „sentimentul lăuntric” că vom adera la Schengen parţial în toamnă
Foto: m.evz.ro

Andrei Marga, a declarat sâmbătă, la o emisiune televizată, că are „sentimentul lăuntric” că România va adera la spaţiul Schengen parţial în această toamnă, ci sprijinul Franţei. Totuși, Ministrul de Externe recunoaște că decizia se va lua în funcție de organizarea referendumului.

Marga susține că varianta aderării parțiale a României la spațiul Schengen în această toamnă rămâne „de actualitate”. „Ideea aderării în două trepte, deci în această toamnă spre iarnă cu frontierele maritimă şi aeriană şi în primăvară cu frontierele terestre, această soluţie propusă la origini de Germania, agreată de Franţa, sau în orice caz, asupra căreia au căzut de acord, soluţia rămâne valabilă. Până la această oră reprezentanţii Franţei au spus că ei merg pe această soluţie, urmează să vedem în zilele viitoare care este opinia de la Berlin„, a declarat Marga, potrivit Mediafax.

Ministrul a anunțat că luni va încerca că discute la Bruxelles cu ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, pentru a stabili care este opinia Germaniei în acest caz.

Pot să vă spun aşa, ca un sentiment lăuntric, cred că vom merge pe această soluţie, cred că pe ea se va merge, evident se va urmări derularea cu corectitudine a referendumului şi apoi se va lua decizia„, a mai spus Marga.