Andrei Marga, despre disputa Putere-Opoziție: „Nu este decât expresia exerciţiului democratic parlamentar”

Andrei Marga, despre disputa Putere-Opoziție: „Nu este decât expresia exerciţiului democratic parlamentar”

Scandalul dintre Putere şi Opoziţie nu este decât „expresia exerciţiului democratic parlamentar”. Aşa explică lumii ministrul de Externe, Andrei Marga, situaţia politică din România. Într-un comunicat adresat tuturor ambasadelor şi Uniunii Europene, Marga spune că scopul acestor revocări nu este decât funcţionarea instituţiilor statului conform Constituţiei.

Ministrul de Externe explică, în comunicat, că noua reprezentare politică din Parlament trebuie să se reflecte şi în conducerea ambelor camere.

„Pe parcursul dezbaterilor politice nu a fost pusă în discuţie independenţa instituţiilor, ci au fost aplicate litera şi spiritul legii specifice pentru astfel de situaţii. Este vorba despre stabilirea legăturii directe dintre noua majoritate parlamentară şi structura de conducere a celor două camere ale Parlamentului, aşa cum prevăd regulamentele acestora”, spune Marga, potrivit ziare.com.

Marga a ţinut să liniştească apele şi în ceea ce priveşte atacurile la adresa  justiţiei din ultima perioadă.

„Independenţa Justiţiei nu a fost şi nu este pusă în vreun fel sub semnul întrebării. De asemenea, actuala coaliţie guvernamentală nu şi-a propus să afecteze în vreun fel funcţionarea Curţii Constituţionale sau să-i revoce pe membrii acesteia. România rămâne profund ataşată valorilor democratice care stau la baza apartenenţei noastre la Uniunea Europeană şi NATO”,  explică Marga.

Comunicatul trimis de minister către cancelarii, ambasade şi Uniunea Europeană vine după ce în mai puţin de o zi, Uniunea Social Liberală a revocat din funcţii atât preşedinţii celor camere ale Parlamentului, cât şi pe Avocatul Poporului.