Andronescu: Sunt o mulţime de lucruri legate de Legea educaţiei care trebuie corectate

Andronescu: Sunt o mulţime de lucruri legate de Legea educaţiei care trebuie corectate

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că trebuie corectate o mulțime de lucruri în legătură cu Legea educaței  și că speră ca Senatul să facă acest lucru odată cu sfârșitul vacanței parlamentare, în septembrie.

Întrebată despre șansele Ministerului Educației de a primi cele șase procente din PIB, Ecaterina Andronescu a răspuns că întâi trebuie modificată legea, relatează Mediafax.

„Cei care s-au aflat la putere au scos prin lege acel articol [legat de alocarea a 6% din PIB Educației – n.r.]. Sunt o mulțime de lucruri legate de Legea educației care trebuie să fie corectate, spreăm ca în prima parte a lunii septembrie Senatului să facă acest lucru întrucât avem un proiect de lege cu modificările care se impun. Nu știu dacă vor fi șase procente din PIB, dar am o convingere de aproape sută la sută că nu vom avea sub trei la sută, cum avem în acest an,” a spus aceasta, subliniind că niciodată bugetul educației nu a fost atât de scăzut ca în acest an.

Ulterior, ministrul a spus și că va încerca să introducă în Legea educatiei și alte aspecte: un grad mai mare de autonomie unităților de învățământ preuniversitar, stipularea clară a autonomiei profesionale a dascălului.

„Dacă școala nu dă rezultate astăzi, și dramatic este că nu se văd rezultatele imediat, societatea nu va fi mai performantă mâine, iar generaţiile care urmează vor fi afectate de situaţia pe care o vedem acum”, a mai spus aceasta, adăugând că o bună parte din situaţia şcolii de azi se datorează comasării unităţilor şcolare.