Antonescu: Nu acceptăm lecţii de anticomunism de la Băsescu, Boc, Macovei, Pleşu sau Tismăneanu

Antonescu: Nu acceptăm lecţii de anticomunism de la Băsescu, Boc, Macovei, Pleşu sau Tismăneanu

Prezent sâmbătă la Conferinţa Naţională a TNL, liderul PNL Crin Antonescu a declarat că partidul pe care îl conduce nu poate accepta lecţii de anticomunism de la Băsescu, Boc, Macovei, Pleşu sau Tismăneanu, pe care îi acuză că ar purta „stindardul fals al luptei anticomunste”.

„Nu eu, nici Victor Ponta sau Daniel Constantin, nu am fost membri ai PCR cum au fost Traian Băsescu, Emil Boc, Andrei Pleşu sau Vladimir Tismăneanu. Nu eu am fost propagandist al OASCR, sau Victor Ponta, ci Emil Boc. Nu eu am fost reprezentant al statului, partidului şi securităţii comuniste la Anvers, nu Victor Ponta, ci Traian Băsescu. Nu eu m-am adresat memoriei slujitoare a fostei Securităţi, ci Andrei Pleşu. Nu eu am fost apostol al filosofiei marxiste până când a fugit din ţară, ci Vladimir Tismăneanu”, a declarat Antonescu.

Liderulș PNL a declarat că, zi de zi, celor de dreapta li se administrează „porţii zdravele de otravă” de către „o propagandă bogată, inventivă, care nu are bariere ale ruşinii, bunului simţ sau respect pentru adevăr”.

Antonescu a afirmat că este vorba de „otrava calomniei, deznădejdii, falselor diferenţieri” administrată de propaganda actualei puteri şi a arătat că acuzele aduse PNL ţin de faptul că partidul nu ar mai fi aşa de liberal, că s-ar fi deplasat spre stânga, prin construcţia politică numită USL, care ar fi o „uniune socialistă, de stânga, comunistă”.

Liderul liberal i-a criticat pe Traian Băsescu, Emil Boc, Andrei Pleşu, Vladimir Tismăneau, dar şi pe Monica Macovei, pentru faptul că duc acum, după douăzeci de ani, o luptă pe care ar fi trebuit să o ducă în 1990.

„În momentul în care aceşti oameni îşi arogă misiunea pe care trebuia să o aibă acum douăzeci de ani, e timpul să le spunem aceste lucruri (…) Nu eu am fost coleg de partid şi subordonat al lui Ion Iliescu în 1990, ci Traian Băsescu, Emil Boc, Vasile Blaga, Ioan Oltean şi alţii ca ei”, a declarat Antonescu.