Băsescu îi dă vești proaste lui Dragnea: PSD și ALDE nu mai au majoritate! Moțiunea a trecut cu voturile parlamentarilor minorităților, deși bunul simț i-ar fi obligat să stea deoparte. Iohannis va ține cont de asta (VIDEO)

Băsescu îi dă vești proaste lui Dragnea: PSD și ALDE nu mai au majoritate! Moțiunea a trecut cu voturile parlamentarilor minorităților, deși bunul simț i-ar fi obligat să stea deoparte. Iohannis va ține cont de asta (VIDEO)

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că PSD și ALDE au pierdut majoritatea, lucru de care președintele Klaus Iohannis sigur va ține cont atunci când va desemna noul premier. Senatorul PMP a precizat că, în ciuda șubrezirii coaliției, moțiunea de cenzură a trecut din cauza celor 15 parlamentari ai minorităților, pe care bunul simț ar fi trebuit să-i oblige să stea departe de conflictul intern din PSD.

”Alianța PSD-ALDE nu mai are majoritate pentru numirea unui guvern. Azi au avut în principal avantajul amestecului minorităților în problemele interne ale PSD, că aici a fost o problemă internă a PSD transferată la Guvern și Parlament, ceea ce e fără precedent.

Fără cei 15 parlamentari reprezentând minoritățile, acești oameni au tranșat practic rezultatul moțiunii. Au făcut-o din interes: ei mereu negociază, de la bani pentru ziare, bani personali, pot fi de toate, de la avantaje negociate. Ei vor ieși să spună că sunt feți frumoși, dar nu a fost în regulă.

Ei știu că nu intră pe un vot ca restul parlamentarilor, ci pe automatisme. Au intrat și pe 500 de voturi. Bunul simț i-ar fi obligat să stea deoparte. Dacă se întâmpla asta, moțiunea pica”, a declarat fostul președinte.

Băsescu îi dă vești proaste lui Dragnea: PSD și ALDE nu mai au majoritate!

#DIRECT_ONE_1697gr#

Acesta a mai susținut că, în mod cert, Iohannis va ține cont de faptul că PSD-ALDE sunt mult șubrezite și, practic, au pierdut majoritatea: ”PSD și ALDE vin în fața președintelui infinit mai șubrezi decât după câștigarea alegerilor. Iohannis sigur știe să facă socotelile, va luat notă că moțiunea a trecut la limită prin sprijinul a 15 minoritari și că nu mai are în față forța de vot parlamentar de la desemnarea lui Grindeanu”.

Întrebat ce va face PMP la negocierile de la Palatul Cotroceni, senatorul a răspuns: ”va negocia trecerea PSD în opoziție. Au devenit inapți pentru guvernare. Nu spun incompetenți, ci inapți. Puterea trebuie dată următorilor la procentul de la alegeri: liberalilor. Ei trebuie să facă o majoritate. Are obligația Iohannis, că nu are garanția că pe hachițele lui Dragnea… că nu vom repeta situația”.

”În februarie 2017, în loc să explice nenorocita aia de OUG13 i-au dat drumul noaptea ca hoții, acum au creat o criză pe problemele lor interne din partid. Ce au făcut acum poate arăta oricărui președinte că nu sunt de încredere, mai ales că nu au majoritate paarlamentară”, a mai precizat Băsescu.