Băsescu: Nu cred în implicarea Rusiei în ce se întâmplă în România

Băsescu: Nu cred în implicarea Rusiei în ce se întâmplă în România

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat că nu crede în implicarea Federației Ruse în criza politică din România. El consideră că această teorie este o exagerare a unor acțiuni pe cont propriu și că Rusia nu are niciun interes în destabilizarea României.

“Nu există niciun fel de poziție oficială a Federației Ruse, exprimată prin Ministerul de Externe, prin Președinție, prin vreun demnitar rus, care să arate că există o susținere pentru cele întâmplate în ultimele trei săptămâni. Dacă-mi permiteți o părere personală, Federația Rusă n-ar putea fi veselă că la frontierele ei sau în apropiere de frontierele ei se produce o asemenea devălmășeală,” a spus președintele suspendat, într-un interviu acordat duminică cotidianului Adevărul.

“Sunt destui vânători de afaceri și de interese, care își asumă, mai mult sau mai puțin voalat, oarecari influențe. Iar papagalii de la noi cad în aceste plase! Se și compromit cu ocazia asta și în niciun caz nu fac vreun serviciu Federației Ruse. Care, o spun cu responsabilitatea omului politic experimentat, nu are niciun interes în destabilizarea României,” a mai adăugat el.

Traian Băsescu a afirmat și că interesele Rusiei sunt mai degrabă dezvoltarea afacerilor, implicarea în sectorul energetic.

Joi, Robert Turcescu a prezentat un document potrivit căruia omul de afaceri rus Alexander Kondyakov, director executiv în 2007 al Novocom – un centru ce asigura consultanțăîn domeniul informațiilor guvernului și președintelui Rusiei – a venit în România, cu puțin timp înainte de suspendarea lui Băsescu.