Băsescu vrea mandat de patru ani pentru preşedinte şi propune modificări ale Constituţiei

Băsescu vrea mandat de patru ani pentru preşedinte şi propune modificări ale Constituţiei
Foto: badpolitics.ro

Preşedintele Traian Băsescu doreşte revenirea la mandatul de patru ani pentru preşedinte,  şi dizolvarea Parlamentului dacă suspendă şeful statului, iar acesta nu este demis la referendum, conform propunerilor de modificare a Constituţiei, prezentate de PDL.

„Dacă preşedintele este suspendat de Parlament şi, prin referendum, preşedintele câştigă, atunci ar trebui să fie în oglindă, adică să existe o măsură clară de dizolvare a Parlamentului care a cerut suspendarea”, a declarat deputatul Sulfina Barbu, citează Mediafax.

Reprezentanţii PDL şi preşedintele Traian Băsescu au discutat duminică despre revizuirea Constituţiei, ocazie cu care şeful statului a dotit să ştie dacă PDL mai susţine rezultatele referendumului privind trecerea la Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.

O altă propunere a preşedintelui se referă la posibilitatea prevederii în Constituţie a unui deficit bugetar de maximum 3%.

Traian Băsescu va prezenta propunerile de modificare a Constituţiei “probabil, în maximum o lună de zile”, potrivit Sulfinei Barbu, care a adăugat că nu s-a discutat despre schimbarea premierului.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu liderii centrali şi judeţeni ai PDL la Vila Lac 1, unde discuţiile au durat aproximativ trei ore.

 

Ultima oră
11:12 - Klaus Iohannis: la congresul PNL: Mi-ar fi plăcut să văd mai multe dezbateri de idei / Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde anumite derapaje și atacuri la persoană, precum cele la care am asistat
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot
09:16 - Gina Pistol a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre divorţul care a marcat-o
09:10 - Emma Răducanu, „adoptată” de Casa Regală. Cum s-a împrietenit cu Kate Middleton