Boc: Adrian Severin nu a făcut decât să exporte corupţia PSD în Parlamentul European şi în UE

Boc: Adrian Severin nu a făcut decât să exporte corupţia PSD în Parlamentul European şi în UE
Foto: evz.ro

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat sâmbătă la Piteşti că „alianţa socialistă” nu este în măsură să dea „lecţii de morală” democrat-liberalilor, lansând un atac dur asupra lui Adrian Severin, pretinzând că europarlamentarul „este simbolul PSD în Europa” şi „nu a făcut decât să exporte corupţia PSD” în PE şi în UE. „Acum ne uităm la alianţa socialistă – eu i-am spus şi îi voi spune în permanenţă în acest fel, pentru că PNL s-a predat definitiv în braţele lui Iliescu, Năstase, Ponta, Hrebenciuc şi alţii, au încetat să mai fie partid de dreapta – dar încearcă să ne dea lecţii de morală cei din alianţa socialistă. Şi cred că nu sunt în măsură să facă acest lucru”, a spus Emil Boc, în discursul rostit în faţa participanţilor la reuniunea PDL Argeş la care se alege conducerea filiale. 

Emil Boc a afirmat că emblema formaţiunii social-democrate este „imaginea liderilor PSD făcând scut împotriva justiţiei pe treptele PSD Argeş”, care nu permit justiţiei „să-şi facă datoria”.

„Aceasta este adevărata faţă a PSD-ului, oprind justiţia să-şi facă datoria, aşa cum au încercat să facă la Argeş. Niciodată, PDL-ul nu a împiedicat actul de justiţie şi a spus foarte direct – fiecare membru PDL, indiferent de poziţia pe care o are, trebuie să-şi apere dreptatea în faţa justiţiei, iar partidul nu trebuie să interfereze cu asemenea politică. Dar PSD asta ştie să facă. Pentru că, dacă astăzi Nicolescu este emblema poziţiei actuale, poziţia faţă de Bivolaru este emblema veche a PSD-ului, au unitate în continuitate, într-o asemenea politică”, a afirmat Boc, citat de Mediafax.

Liderul PDL a declarat că întregul caz în care este implicat Adrian Severin „i-a îngrozit” pe socialiştii europeni.

„Dar haideţi să mergem mai la zi, Severin este simbolul PSD în Europa, i-a îngrozit şi pe socialiştii europeni. Acesta este simbolul PSD astăzi în Uniunea Europeană. Adrian Severin nu a făcut decât să exporte corupţia PSD în Parlamentul European şi în Uniunea Europeană. Atunci cine ne dă lecţii de morală în această ţară? Ponta, Severin, Antonescu? Cred că ei au făcut infinit mai mult rău României prin poziţia faţă de Adrian Severin decât orice alt demers intern din ultimii zece ani”, a mai spus Boc.

Preşedintele PDL, Emil Boc, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDL pentru alegea liderului organizaţiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe