Boc: Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Codul Muncii

Boc: Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Codul Muncii
Foto: gov.ro

Guvernul ar putea să-și angajeze răspunderea pe noul Cod al Muncii, hotărârea urmând să fie luată după discuții în Coaliție și în Guvern. Anunțul a fost făcut vineri de către premierul Emil Boc, în cadrul unei conferinţe susţinute la Palatul Victoria.

Întrebat de un ziarist de la Mediafax dacă îşi va angaja răspunderea pentru Codul Muncii, premierul a afirmat că „există această posibilitate, urmează discuţii în Coaliţie şi Guvern”.

Emil Boc a mai declarat, joi, că ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este cel al legislaţiei muncii, actualul Cod al Muncii fiind unul vechi „un factor de blocaj şi de frână în obţinerea unui loc de muncă”, informează cotidianul Gândul.

Premierul se întâlnește vineri cu sindicatele pentru noi discuții privind Codul Muncii.

Ultima formă a proiectului Codului Muncii evidențiază că toate prevederile referitoare la contractul colectiv de muncă unic la nivel național sunt abrogate.

Perioada de probă va fi de maxim 90 de zile, atât pentru funcțiile de execuție, cât și pentru cele de conducere. Pentru același post un angajator poate avea în probă mai multe persoane, dar cumulat, nu mai mult de un an.

Sindicatele nu sunt de acord cu scoaterea contractelor colective de muncă din viitorul Cod al Muncii, afirmând că regulile minimale ca timp de lucru, condițiile de lucru, salariul minim, sau ierarhizarea lucrătorilor vor dispărea.

BPN al PDL i-a mandatat pe premier și pe ministrul Muncii să finalizeze în cursul acestei săptămâni Codul Muncii.

Ultima oră
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)
18:46 - Ele sunt cele mai în vârstă surori gemene din lume. Câți ani au japonezele care au doborât toate recordurile
18:25 - Ioana Mihăilă: Întârzierea cu o lună a rectificării bugetare a făcut imposibilă semnarea la timp a contractelor de medicament; am lăsat spitalele să își achiziționeze direct medicamentele (VIDEO)
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)