Boc: Primul lucru pe care îl voi cere este o dură şi reală evaluare a membrilor PDL

Boc: Primul lucru pe care îl voi cere este o dură şi reală evaluare a membrilor PDL
Foto: evz.ro

Prezent sâmbătă la Piteşti, preşedintele PDL Emil Boc a declarat că „primul lucru” pe care îl va cere este o „dură şi reală evaluare” a persoanelor care ocupă poziţii în PDL, precizând că cine crede că o funcţie publică este „doar pentru el şi pentru familia lui n-are ce căuta” în partid.

„Cine crede că o funcţie publică este doar pentru el şi pentru familia lui n-are ce căuta în Partidul Democrat Liberal sau a înţeles greşit politica. De aceea dragi colegi când faceţi orice selecţie de oameni trebuie să avem o discuţie sinceră unii cu alţii şi să ne cunoaştem în primul rând fiecare şi să ştim unde e cel mai potrivit loc să-l ocupe. Pentru că repet viaţa publică este extrem de grea şi de dificilă, iar diferenţa între partide este în ultimă instanţă diferenţa între oameni. (…) De aceea primul lucru pe care îl voi cere în partid este o dură şi reală evaluare a oamenilor care ocupă poziţii ale PDL-ului. Că prin ei putem câştiga sau pierde alegerile din 2012”, a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Liderul PDL a afirmat că obiectivul PDL este să câştige alegerile, precizând că partidul are două „obligaţii” în faţa românilor, și anume de a relansa economia şi de a moderniza partidul.

„Obiectivul fiecărui partid este evident să câştige alegerile. De aceea avem două mari obligaţii în faţa românilor şi a celor care ne vor vota în perioada următoare. În primul rând ca principal partid de guvernare să asigurăm relansarea economică după ce am luat măsurile dificile, iar în al doilea rând aici, în partid, avem nevoie să ne modernizăm şi noi. Nu putem cere ca doar ţara să se schimbe, să se facă reforme în educaţie, în sănătate, în administraţie, în justiţie, în salarizare sau în pensii fără ca partidul să nu urmeze şi el un proces de modernizare. Iar acum este momentul în care, dat fiind congresul din mai, trebuie să modernizăm partidul”, a declarat Emil Boc.

Președintele PDL a mai adăugat că fără „tăria şi puterea” persoanelor din funcțiile publice, partidul nu va reuși să ducă la capăt ceea ce și-a propus.

„Dacă nu avem o asemenea tărie nu vom reuşi. În primul rând când intri într-o funcţie publică, oricare ar fi ea de la consilier local de comună până la prim-ministru, de la consilierul judeţean până la parlamentar trebuie să te gândeşti ce dai tu în politică, nu ce obţii pentru tine”, a adăugat Emil Boc.

Preşedintele PDL, secretarul general al partidului Vasile Blaga şi miniştrii Elena Udrea şi Traian Igaş, precum şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au participat la întâlnirea filialei Argeş a PDL pentru alegea liderului organizaţiei.

La conducerea organizaţiei judeţene a PDL este înscris un singur candidat, și anume preşedintele interimar al PDL Argeş, Mircea Andrei.