Surse: Cum a ajuns Bulgaria să treacă de partea lui Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European. Rolul jucat de Klaus Iohannis și Ludovic Orban

Surse: Cum a ajuns Bulgaria să treacă de partea lui Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European. Rolul jucat de Klaus Iohannis și Ludovic Orban
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bulgaria a ajuns să-și schimbe poziția în privința Laurei Codruța Kovesi și să susțină candidatura acesteia la șefia Parchetului European, după negocierile purtate de președintele Klaus Iohannis și de liderii liberali, în frunte cu Ludovic Orban, în țara vecină, informează surse B1 TV.

Ludovic Orban a explicat, în Biroul Executiv al PNL, că a mers recent în Bulgaria și principala temă de discuție a fost chiar susținerea lui Kovesi în Consiliul European.

Premierul Boyko Borisov i-a spus că socialiștii bulgari se laudă că o vor susține pe Kovesi, moment în care Orban l-a informat că, în comisia LIBE, socialiștii i-au cedat locul lui Grapini tocmai ca să voteze împotriva fostei șefe DNA. Liderul PNL i-a mai spus lui Borisov că astfel poate să anuleze discursul socialiștilor, iar premierul bulgar s-a arătat încântat de informație.

Joi, cei doi au mai avut o discuție în care au ajuns la aceeași concluzie, anume că Bulgaria o va susține pe Kovesi la conducerea Parchetului European.

Un rol important l-a jucat și președintele Klaus Iohannis.

Ludovic Orban a mai spus în BEx că el și Iohannis vor discuta și cu liderii din Grecia și Letonia, ca să obțină sprijinul lor pentru Kovesi.

Orban le-a mai spus colegilor săi nu-i lase pe alții să-și asume victoria.