Camera Deputaţilor a respins propunerea lui Socaciu privind dublarea filmelor

Camera Deputaţilor a respins propunerea lui Socaciu privind dublarea filmelor

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, raportul Comisiei de Cultură referitor la respingerea propunerii legislative de modificare a Legii audiovizualului care viza dublarea filmelor străine în limba română. Raportul a fost adoptat cu 277 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi zece „abţineri”.

Camera Deputaţilor a fost primul for sesizat, propunerea legislativă făcând parte din categoria legilor organice.

La dezbaterile generale, deputatul PSD Victor Socaciu, iniţiatorul propunerii legislative, a motivat oportunitatea unei astfel de reglementări invocând comoditatea vizionării filmelor, păstrarea identităţii limbii române, limitarea preluării neologismelor de la „academicienii din Bronx”.

„Vă cer să gândiţi ca nişte parlamentari români şi nu ca nişte coafeze care nu pot dormi fără vocea lui Marlon Brando”, le-a spus Socaciu deputaţilor, citat de Mediafax.

Iniţiativa a fost depusă la Camera Deputaţilor la începutul lunii mai. Conform proiectului, „operele cinematografice în limbi străine vor fi traduse în limba română, traducerea fiind asigurată prin procedeul dublajului”, iar CNA va urmări respectarea şi aplicarea acestei prevederi.

Urmăriți B1TV.ro și pe