Cătălin Flutur, noul președinte al PDL Botoșani

Cătălin Flutur, noul președinte al PDL Botoșani
Foto: evz.ro

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a fost ales în funcţia de preşedinte al organizației PDL Botoșani, el fiind singurul candidat înscris pentru acest post.

Flutur a obținut 539 de voturi pentru din totalul de 548, doar patru voturi fiind exprimate împotrivă.

Flutur a mai fost preşedinte al PDL Botoşani până în luna mai 2010, când şi-a dat demisia din funcţie, asumându-şi rezultatele slabe obţinute de organzaţe la alegerile prezindenţiale de la sfârşitul anului 2009. De asemenea, în urma alegerilor PDL, primarul comunei Flămânzi, Constantin Pitorac, şi cel al comunei Pomârla, Dumitru Chelaru, au devenit prim-vicepreşedinţi ai PDL Botoşani.

Pentru funcţia de secretar general al PDL Botoşani a fost ales Cristian Achiţei, el fiind și singurul candidat pentru acest post.

La conferinţa de sâmbătă, de la Botoşani, a participat şi o delegaţie din cadrul conducerii centrale a partidului, condusă de preşedintele PDL, Emil Boc, din care au făcut parte ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dar şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.