Cătălin Striblea: Cine s-a defectat? Noi sau Iohannis?

Cătălin Striblea: Cine s-a defectat? Noi sau Iohannis?
Foto: B1 TV

În plină fierbere pe scena politică, când corupţia a atins cote alarmante, când toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură dezvăluirile Elenei Udrea, când opinia publică se întreabă dacă a aprobat sau nu Traian Băsescu un sistem de şpăgi, dar mai ales când va decide să vorbească, în tot acest timp, “domnul Iohannis este precum lebăda albă. Se plimbă maiestuos în acordurile imnului pe la diverse evenimente și anunță un CSAT la primăvară. Ca și cum lucrurile la București se petrec ardelenește, ca la Sibiu”, scrie Cătălin Striblea, realizatorul emisiunii “Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, pe striblea.ro.

Striblea trece în revistă câteva postări ale lui Iohannis de pe agenda sa publică de pe Facebook: „un pic de sport pentru toată societatea, un salut către Roșia Montană, pe model Victor Ponta. Adică să fie bine, să nu fie rău. Ar vrea și exploatare, ar vrea și muzeu. Apoi despre românii din Italia, care sunt o problemă pentru două guverne, dar și un “la mulți ani” pentru Muzeul Țăranului Român. Adică, pe bune, când e ultima oară când v-ați gândit  să vă duceți copilul să viziteze MȚR?”, notează ziaristul B1 TV.

În acest tablou, “Iohannis pare rupt de România sau propune o altă Românie. Una în care există diversitate, normalitate, milioane de oameni cu diferite interese și probleme mult mai dureroase decât ale Elenei Udrea și ale lui Coldea. Iar credința mea este că omul e de neclintit în abordarea sa și că speră să ne aducă pe noi acolo, în loc să intre în dezbaterea cea mai fierbinte. (…) Noi încă mai avem răbdare până când deprindeți toate pârghiile jocului prezidențial”, mai scrie Striblea.