Cazul Mitrache-”Câine”: Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, ar fi fost demis

Cazul Mitrache-”Câine”: Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, ar fi fost demis

Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan când intervenea pentru oprirea unei acțiuni de demolare a unei construcții deținute de Mihai Mitrache, cunoscut sub porecla de”Câine”, ar fi fost demis.

Anunțul demisiei acestuia a fost făcut de surse din Primăria Sectorului 4 pentru PS News. Potrivit acestora, informațiile obținute de Cristian Zărescu, prin care a demascat aceste ilegalități, nu ar corespunde moralității și eticii șefului său, ducând la răcirea accentuată a relațiilor cu actualul edil al sectorului 4 și la încetarea colaborării.

B1.ro a încercat să obțină un punct de vedere de la Cristian Zărescu, dar până la publicarea acestui articol, șeful de cabinet al Primăriei Sectorului 4 nu a răspuns.

Cine este Cristian Zărescu?

Cristian Zărescu a renunțat la la presă în 2016 pentru a deveni consilier de imagine al edilului din sectorul 4.

Acesta deținea mai multe funcții legate de Primăria Sectorului 4. Mai precis, conform Libertatea, era șef de cabinet în Primăria Sectorului 4, consilier al edilului și, în același timp, membru în AGA și în CA la Totul Verde, fostul ADP Sector 4.

Potrivit sursei citate, în declarația din 2020, aferentă anului 2019, Cristian Zărescu a trecut două terenuri achiziționate în 2012 și 2017, care nu apăreau în precedentele declarații. Totodată, este trecut și un al treilea teren pe care l-a omis în prima declarație. Mai mult, tot în 2020 apare un Mercedes despre care nu se scrie cât l-a costat, iar salariile i s-au triplat din 2016.

Nicușor Dan a intervenit pentru oprirea unei demolări în Sectorul 4

Amintim că, în spațiul public a apărut, recent, înregistrarea unei convorbiri telefonice, în care Nicușor Dan discută cu fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilier al primarului din Sectorul 4, și ar interveni pentru oprirea unei acțiuni de demolare a unei construcții deținute de un presupus om de afaceri, Mihai Mitrache, în Sectorul 4, despre care Dana Budeanu, cea care a publicat înregistrarea, susține că ar fi un „interlop”.

În urma apariției înregistrării, candidatul la Primăria Capitalei a susținut că a încercat să corecteze un abuz.

Întrebat de Silviu Mănăstire la „Dosar de politician”, marți seară, în direct pe B1 TV, dacă este liniștit după apariția înregistrării în spațiul public, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei a răspuns: „Sunt absolut liniștit. După cum știți, am făcut zilele trecute mai multe dezvăluiri despre corupția din București – corupție, cu sute de milioane de euro, despre asta vorbim – și s-au însăilat niște lucruri care mă acuză exact de către PSD, partidul care, cu Dragnea în frunte, a scos violatorii și tâlharii din închisori”.

Întrebat dacă are ceva să își reproșeze sau regretă anumite lucruri după apariția înregistrării, Nicușor Dan a declarat: „Am încercat să corectez un abuz, pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanța de judecată. Deci, un cetățean, un proprietar de construcție, cu o autorizație din Sectorul 4, a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu ei la Avocatul Poporului, pentru că Avocatul Poporului, după cum știți, poate să suspende – dacă el atacă în instanță, ca Prefectul, actele se suspendă. Avocatul Poporului nu a preluat acest caz”.