Cezar Preda: CCR a confirmat luni atacul la adresa instituțiilor statului

Cezar Preda: CCR a confirmat luni atacul la adresa instituțiilor statului

Vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că CCR a confirmat, luni, atacul la adresa instituțiilor statului român, prin faptul că a decis că legea prin care majoritatea USL îi reduce atribuțiile este neconstituțională.

„Curtea Constituțională a confirmat ieri tentativa de lovitură de stat prin atacul asupra instituționale regizat și pus în aplicare de către Uniunea Social Liberală. Prima decizie de ieri a Curții Constituționale a stabilit că majoritatea parlamentară USL și guvernul Ponta au încercat printr-un proiect de lege să restrângă în mod ilegal atribuțiile Curții Constituționale,” a afirmat el.

Despre decizia Curții Constituționale cu privire la înlocuirea Robertei Anastase și a lui Vasile Blaga de la președințiile celor două Camere ale Parlamentului, Preda a spus că CCR a respectat cadrul legal. Deoarece atribuțiile sale au fost restrânse, aceasta nu se poate pronunța cu privire la această sesizare, a spus acesta.

„Tot ieri, Curtea Constituțională a avut în față constestațiile referitoare la îndepărtarea președinților Camerei și a Senatului. Curtea Constituțională a respectat cadrul legal și a decis că nu poate judeca aceste cereri. Curtea Constituțională a constatat că nu poate judeca aceste cereri tocmai pentru că atribuțiile Curții au fost restrânse de lege, iar Ordonanța de Urgență promovată de USL făcea exact acest lucru,” a mai declarat Preda.

Preda a declarat și că românii nu au de câștigat de pe urma acțiunilor Guvernului, deoarece țara este discreditată pe plan internațional, adăugând și că de două luni, de la instalarea acestui guvern, românii nu au parte decât de un război cu democrația, șomajul este în creștere, iar leul atinge noi minime istorice.

Reacțiile PDL la deciziile de luni ale Curții Constituționale

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21366').select();" id="embed_text_21366" />