Cluj: Bărbatul care și-a incendiat soția în a doua zi de Paște a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare

Cluj: Bărbatul care și-a incendiat soția în a doua zi de Paște a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare

Bărbatul din Cluj care și-a incendiat soția în a doua zi de Paște a fost condamnat la trei ani de închisoarecu suspendare.

Anchetatorii au stabilit că Bene Victor Beniamin i-a turnat spirt în cap soției și apoi i-a dat foc cu o brichetă, provocându-i arsuri destul de grave. A scăpat cu o pedeapsă cu suspendare după ce încadrarea juridică a fost schimbată din tentativă de omor în lovire și alte violențe.

Bene Victor Beniamin a fost eliberat din arest prin aceeași decizie de condamnare și poate reveni alături de victima sa. Decizia judecătorilor clujeni nu este definitivă, informează libertatea.ro.

Totul deși procurorii au susținut că individul este deosebit de periculos: ”Manifestarea violentă a inculpatului, materializată prin incendierea partenerei de viaţă, după 24 de ani de căsnicie, prin intermediul unei substanţe extrem de volatile şi anume alcool etilic. Aceste considerente pe care le-a avut în vedere se referă şi la necesitatea izolării inculpatului de mediul familial concret şi de societate, având în vedere imprevizibilitatea acestuia şi reacţia acestuia extrem de violentă, pe fondul consumului de alcool. Aceste cauze generatore se bazează atât pe consumul excesiv de alcool, consumat zilnic, cât şi pe frustrările inculpatului, datorate lipsei unui loc de muncă stabil şi a dificultăţilor financiare pe care le întâmpină familia, aspecte care au condus la acest eveniment tragic, în a doua zi de Paşti”.