COD PORTOCALIU de ploi și vijelie în Cluj, Gorj și Timiș. Vezi prognoza meteo

COD PORTOCALIU de ploi  și vijelie în Cluj, Gorj și Timiș. Vezi prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat o avertizare de tip Cod Galben, de ploi și vijelii pentru întreaga țară, valabilă în intervalul 20 iulie, ora 9 -21 iulie, ora 18. Vremea se va strica în întrega țară fiind așteptate ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Începând cu ora 16.00 pentru județele Cluj, Gorj și Timiș a fost emisă o avertizare Cod Portocaliu de vreme severă iminentă, valabilă până în jurul orei 18.30, cu fenomene meteorologice ce includ averse torențiale de ploaie ce vor depăși 40 l/mp.

În intervalul specificat vremea va deveni instabilă începând cu vestul țării, urmând ca această instabilitate să se extindă treptat la nivelul întregii țări.

„Instabilitatea atmosferica se va accentua incepand din vestul tarii si va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Izolat cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi caderi de grindina”, informează comunicatul ANM.

PROGNOZA METEO pentru joi, 21 iulie
Vremea se va răci treptat în întrega țară pe fondul unei creșteri treptate a instabilității atmosferice. Maximele vor fi cuprinse între 19 și 31 de grade, iar temperaturile minime se vor situa între 11 și 21 de grade. Pe arii extinse se vor înregistra averse de ploaie însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Izolat se vor înregistra căderi de grindină, iar catitățile de precipitații vor depăși 20 l/mp, izolat atingând 50 l/mp.

București

Vremea se va răci, temperatura maximă putând să atingă 31 de grade, iar minima înregistrată se va situa în jurul valorii de 16 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.

Litoral

Vremea se va caracteriza prin instabilitate accentuată. Cerul va fi variabil mai mult noros pe parcursul zilei, fiind așteptate averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar minima nu va depăși 19 grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 24 și 25 de grade.