Codul Dialogului Social aproape de finalizare. Guvernul vrea asumarea răspunderii

Codul Dialogului Social aproape de finalizare. Guvernul vrea asumarea răspunderii
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Ioan Botiș, a declarat, luni, la finalul unei noi runde de discuții cu sindicatele și patronatele, că ar dori finalizarea proiectului Codului de Dialog Social săptămâna aceasta. Botiș susține că este posibil ca acest proiect să fie adoptat prin asumarea răspunderii.

Ministrul a precizat că este timpul ca proiectul să fie finalizat și a menționat că asumarea răspunderii pe acest proiect ar fi o variantă bună, Codul Dialogului Social venind în completarea Codului Muncii, conform Mediafax.

“Săptămâna aceasta ar fi un termen bun pentru finalizarea Codului de Dialog Social. Asumarea răspunderii ar fi o variantă bună, pentru că acesta completează Codul Muncii şi reglementările de pe piaţa muncii”, susține Ioan Botiș.

Liderii sindicatelor au anunțat, luni, că refuză participarea la noi discuții cu Ministerul Muncii, nemulțumiți că Botiș a trimis deja proiectul la Consiliul Economic și Social (CES).

“Am constatat că la ora 12.00 legea era deja trimisă la CES pentru avizare miercuri şi pentru avizare definitivă joi”, a declarat liderul “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

Ultima oră
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației
21:03 - Emilian Imbri, despre medicii care nu se vaccinează anti-COVID: Nu înțeleg ce caută în meseria asta. Îi rog să se vaccineze pentru a demonstra că au ajuns la un nivel intelectual! (VIDEO)