Consiliul Concurenței, investigație pe piața imunoglobulinelor. Inspecţii simultane în România, Belgia şi Italia

Consiliul Concurenței, investigație pe piața imunoglobulinelor. Inspecţii simultane în România, Belgia şi Italia

Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație privind o posibilă înţelegere între unele companii producătoare şi deţinătoare ale autorizaţiilor de punere pe piaţă a imunoglobulinelor normale umane. Mai multe inspecţii inopinate au avut loc simultan în România, Belgia și Italia.

”Investigaţia vizează un posibil comportament anticoncurențial ce constă în adoptarea unei strategii coordonate între aceste companii, prin limitarea şi întreruperea aprovizionării pieţei româneşti cu imunoglobulină umană normală, de către aceste companii, cu scopul eliminării taxei clawback şi obţinerii unui cadru fiscal mai favorabil şi, implicit, ameliorării marjelor de profit.

În cadrul investigaţiei, au fost efectuate simultan inspecţii inopinate atât în România, cât şi în Belgia şi în Italia. Autorităţile de Concurenţă din cele două state au efectuat inspecţii la sediile companiei Kedrion din Italia (Milano şi Castelvecchio) şi al PPTA din Bruxelles, în condiţiile legale din aceste ţări, la solicitarea Consiliului Concurenţei din România, iar inspectorii români de concurenţă au asistat la desfăşurarea acestora”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

Urmăriți B1TV.ro și pe