Crin Antonescu: Procurorul general să explice verificările din țară privind referendumul. Anchetele au scop politic

Crin Antonescu: Procurorul general să explice verificările din țară privind referendumul. Anchetele au scop politic

Președintele interimar Crin Antonescu a declarat, miercuri, de la Palatul Cotroceni, că verificările demarate în ultimele zile de procurori, vizavi de posibilele fraude înregistrate la referendumul din 29 iulie au un caracter politic și a cerut procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, să ofere explicații în legătură cu acestea.

Există sentimentul că este o anchetă fără precedent, cu un scop politic, care are în vedere pe cei care s-au prezentat la vot. Eu nu formulez niciun fel de acuzație la adresa Parchetului General, vreau să fie clar că nici eu și nimeni altcineva nu împiedicăm desfășurarea cercetărilor. Având în vedere amploarea lor, cer procurorului general, de urgență, să ofere explicații publice în legătură cu natura, mijloacele și scopul acestor cercetări„, a spus Antonescu.

Acesta a adăugat că nu este de acord cu o declarație a premierului Victor Ponta, care a zis că Traian Băsescu terorizează românii. Mai mult, președintele interimar a zis că nu este cazul convocării CSAT, neexistând circumstanțe justificatoare.

Nu sunt de acord cu declarația în care îi cere cetățeanului Traian Băsescu să nu mai terorizeze românii. Am auzit discuții publice despre nevoia de a convoca CSAT. Înțeleg îngrijorarea unor oameni față de cele ce se petrec, CSAT este altceva. Nu cred că putem vorbi de apărare sau de siguranța națională„, a încheiat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Anchetele au scop politic

Embed: " />