Crin Antonescu: Sper că PNL îl va da afară pe Andrei Chiliman

Crin Antonescu: Sper că PNL îl va da afară pe Andrei Chiliman

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat joi la Realitatea că speră ca primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, să fie dat afară din PNL, după ce a trimis o scrisoare către conducerea PNL, în care cerea explicații cu privire la acordul semnat de USL cu CNSC, în care se trata desființarea unor instituţii ca DNA, ANI, Curtea Constituţională, sau CNSAS.

„Domnul Andrei Chiliman, dacă era corect, s-ar fi informat, l-ar fi informat pe domnul Chiţoiu, cum era normal. (…) Domnul Andrei Chiliman nu a fost foarte corect, a făcut un gest pe care nu mă mai apuc eu să îl calific dar, ca om care am cerut schimbarea lui Chiliman din conducerea Bucureştiului, atunci când eram în partid, şi ştiam de ce am cerut-o, sper ca actuala conducere şi forurile statutare să îl trimită pe domnul Chiliman acolo unde s-a arătat a fi cu această diversiune, adică în afara PNL”, a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu a declarat că ştie despre conţinutul discuţiilor pe marginea semnării documentului cu societatea civilă, partenerii USL venind cu o listă de revendicări, obiective pe care să le negocieze cu USL, dacă ajunge la guvernare.

„Am participat la cadrul discuţiilor, la idee, şi ştiu că au o listă care urmează să fie supusă, în intervalul definit acolo, până la începutul campaniei parlamentare, pe nişte puncte cerute de oamenii aceştia. Deci, nu înseamnă că Victor Ponta sau Daniel Chiţoiu sau Daniel Constantin au semnat că vor desfiinţa aceste instituţii”, a spus preşedintele interimar.

El a explicat că Guvernul nu poate desfiinţa Curtea Constituţională, iar DNA şi ANI sunt în angajamentele României.

„Nimănui, niciodată nu i-a trecut prin cap să le desfiinţeze. Avem anumite nelămuriri, noi, şi nu numai noi, cu anumite aspecte din activitatea ANI, avem, avem anumite suspiciuni, dar nimeni nu a pus problema desfiinţării acestor instituţii, ci să vadă cum facem ca să fim convinşi că ele sunt non-partizane, funcţionale şi echidistrante”, a mai afirmat preşedintele interimar.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, i-a trimis, joi, o scrisoare deschisă preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, în care îi cere să spună dacă, în numele partidului, a semnat un document ce prevede „desfiinţarea unor instituţii democratice fundamentale ale statului român”.