Crin Antonescu: Vom aștepta rezultatele de la BEC și vom respecta decizia CCR

Crin Antonescu: Vom aștepta rezultatele de la BEC și vom respecta decizia CCR

Crin Antonescu a declarat, duminică, după închiderea urnelor de vot pentru demiterea lui Traian Băsescu, că USL va aștepta rezultatele finale ale referendumului de la BEC și că decizia CCR, privind pragul de 50% plus unul, va fi respectată.

Vom aștepta în mod democratic, civilizat, rezultatele oficiale de la BEC, vom aștepta și respecta cu toții decizia CCR„, a spus Antonescu.

Acesta a adăugat că important este că România este capabilă de alegeri democratice și le-a mulțumit acelora care au votat la referendum.

Acestea sunt însă aproape detalii pe lângă marele mesaj pe care poporul român l-a dat: că este un popor care nu mai are ce să învețe în materie de alegeri democratice de la nimeni. Mulțumesc tuturor celor care azi prin votul lor au scris o noua pagină, o pagină frumoasă, mare, din istoria României„, a adăugat președintele interimar.

Antonescu a încheiat arătând că românii au răspuns, în mare parte, la referendum, în ciuda boicotării acestuia de către PDL, dar și în ciuda caniculei.

Într-o situație în care acest referendum a fost boicotat de PDL și de Traian Băsescu, de UDMR și marea parte a cetățenilor de origine maghiară, în condițiile unei zile caniculare, într-o perioadă de concesii, cetățenii români, într-o majoritate indiscutabilă, au răspuns chemării la referendum„, a încheiat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: Așteptăm rezultatele finale de la BEC

Embed: " />

Ultima oră
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele
15:34 - Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”
15:27 - Vremea severă închide parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, din Bucureşti!