Cristian Preda o vede pe Macovei în locul lui Boc: “Totul e vraişte în partid”

Cristian Preda o vede pe Macovei în locul lui Boc: “Totul e vraişte în partid”
Foto: evz.ro

Europarlamentarul PDL Cristian Preda este de părere că amânarea deciziei de înlocuire a lui Emil Boc din fruntea guvernului este doar un mod de a masca lipsa de organizare din cadrul partidului. În opinia sa, soluţia relansării guvernării ar fi numirea Monicăi Macovei în locul premierului Emil Boc.

„Dacă accentuăm starea şi relativizăm, folosind diverse tertipuri, cum ar fi aşteptarea Congresului UDMR, nu vom scăpa din această situaţie. Am putea să găsim imediat în PDL pe cineva, cum ar fi Monica Macovei, spre exemplu, care se bucură de mult mai multă încredere publică decât Emil Boc”, a declarat Cristian Preda pentru Adevărul.

„Totul este vraişte în partid, iar lucrurile se tot amână, suntem într-un impas” , a adăugat Preda.

Europarlamentarul pledează pentru desemnarea unui premier politic, opinie susţinută şi de prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, care susţine că avantajul unui premier politic este acela de a îşi putea impune măsurile.

Liderii PDL sunt însă împărţiţi în privinţa celei mai bune variante pentru postul de premier.

„Un premier bun este cel care a mai făcut nişte bugete, care ştie cum stau lucrurile în economie şi în mediul de afaceri din care şi eu vin” , a arătat liderul PDL Satu Mare, Ioan Holdis.

„A rămas să analizăm şi ne mai întâlnim până se va creiona o direcţie: dacă vom merge pe un premier independent, pe unul politic, dacă va pleca Boc sau nu. O să vedem cum vom face să relansăm partidul”, a declarat, la rândul său, liderul PDL Sălaj, Lucian Bode.