Cristian Preda: PDL nu va recunoaște referendumul dacă Guvernul va face modificări privind desfăşurarea lui

Cristian Preda: PDL nu va recunoaște referendumul dacă Guvernul va face modificări privind desfăşurarea lui

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, marţi, că, potrivit legii, Guvernul putea să stabilească măsurile privind referendumul până pe 16 iulie şi a precizat că PDL nu va recunoaşte referendumul dacă Executivul va face modificări privind desfăşurarea acestuia.

„Orice schimbare privind regulile de validare a referendumului, durata referendumului, stabilită la o zi, intervalul orar 08:00 – 20:00 ne duce în situaţia de a nu recunoaşte referendumul”, a precizat Cristian Preda, într-o conferinţă de presă.

El a prezentat articolul 48 din Legea referendumului potrivit căruia măsurile tehnico-organizatorice privitoare la referendumul naţional se stabilesc de Guvernul României în termen de zece zile de la data la care a fost anunţat referendumul.

„Asta înseamnă că aceste măsuri puteau fi stabilite până pe 16 iulie. Asta înseamnă că planurile anunţate de ieri încoace referitoare la durata votării sunt planuri în aer, nu mai pot fi luate asemenea măsuri, pentru că a expirat termenul până la care Guvernul trebuia să decidă ceva. Sperăm că Guvernul nu va proceda cum ne-a obişnuit în ultimele două săptămâni şi anume să încalce legea sau să o modifice în cursul jocului. Cerem în mod explicit ca nu cumva vreo modificare referitoare la durata referendumului să fie făcută. Dacă se va întâmpla aşa ceva, nu vom recunoaşte referendumul”, a adăugat Cristian Preda.

Preda: PDL nu va recunoaște referendumul dacă va fi modificat

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_21652').select();" id="embed_text_21652" />