Cristoiu: Oare va fi Victor Ponta mai tare decât cățelul meu?

Cristoiu: Oare va fi Victor Ponta mai tare decât cățelul meu?

Ion Cristoiu a publicat pe blogul personal un articol în care își încalcă regula de a nu povesti nimic din viața sa personală și aceasta deoarece o întâmplare recentă este semnificativă  pentru ”o anume realitate social-politică”.

Aflat la Găești Deal în această săptămână, la insistențele sale, jurnalistului i s-a adus de la o stână, într-o sacoșă, un cățel ciobănesc.

”Drumul pînă la Găgești Deal, schimbarea habitatului, au făcut din cățel o mică sălbăticiune. Mi-a fost adus seara. De cum a fost scos din sacoșă, a rupt-o la fugă și s-a ascuns în cele mai înalte buruieni din ogradă. L-am căutat mai tîrziu cu lanterna mult timp, pentru a-i da de mîncare. Nu s-a atins de ea. Deși eram asigurat că la un moment dat, după o săptămînă, își va reveni, aveam convingerea că nu voi comunica cu el niciodată.”, a povestit Cristoiu.

Totuși, după doar două zile, jurnalistul îl poate ține pe cățel în brațe, de ajutor fiindu-i un motan din vecini, care mai stă pe la el atras fiind de traiul bun. ”Ei doi par a fi prieteni de o viață, deși s-au văzut acum întîia oară. Altfel spus, m-am apucat să mîngîi motanul de față cu cățelul. După cîteva astfel de scene, s-a apropiat și s-a lăsat mîngîiat. La început numai cînd mîngîiam și pisica. Apoi și cînd nu era pisica. Se poate spune că l-am convins să facă ce voiam eu arătîndu-i pisica?!”, a continuat Cristoiu.

În finalul articolului este arătată și legătura dintre această întâmplare recentă și realitățile politice ale României. Aceasta i-a fost arătată lui Cristoiu de către ”un confrate mai tânăr” într-o conversație telefonică.

”Pisica e Liviu Dragnea, pe care Sistemul îl mîngîie pe cap, pentru a-l determina pe Victor Ponta (cățelul) să facă ce vrea el, Sistemul: Să demisioneze din funcția de premier. Dvs ce credeți, va fi Victor Ponta mai tare decît cățelul meu?!”, întreabă Ion Cristoiu în finalul articolului.

Urmăriți B1TV.ro și pe