Dacian Cioloș îl critică pe Florin Cîțu pentru campania de vaccinare: „E în coordonarea directă a premierului, cu domnul Gheorghiţă care e subordonat direct”

Dacian Cioloș îl critică pe Florin Cîțu pentru campania de vaccinare: E în coordonarea directă a premierului, cu domnul Gheorghiţă care e subordonat direct
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloş a sugerat că de problemele pe care le întâmpină campania de vaccinare în România este responsabil premierul Florin Cîțu. Dacian Cioloş a precizat că a solicitat ca această campanie să fie coordonpată de Ministerul Sănătăţii, însă premierul a insistat să se ocupe personal de aceasta.

”Ioana Mihăilă pe mandatul pe care îl are, livrează, aţi văzut, nu ştiu cât s-a văzut, dar ea a început să organizeze concursuri la spitalele care sunt în subordinea Ministerului, are pregătite proiecte de investiţii, ştiu că e o discuţie care a început şi cu Banca Europeană de Investiţii, care acordă şi asistenţă tehnică statului român, Guvernului, ca să pregătească proiecte de investiţii. Ştiţi că a venit şi cu acea propunere de Agenţie care are exact obiectivul acesta de a pregăti investiţiile. Şi aici vorbesc de elemente din programul de guvernare care nu sunt strict legate de pandemie unde şi în pandemie vedeţi că Ioana Mihăilă e foarte prezentă, inclusiv pe campania de vaccinare, chiar dacă campania de vaccinare a fost asumată de la începutul guvernării, de premierul Cîţu, cu echipa lui directă. Țin minte că am discutat atunci cu dânsul să o preia, din nou, Ministerul Sănătăţii şi s-a insistat să rămână”, a declarat Dacian Coloş, la Digi24, marţi seara.

Cioloş a precizat că o discuţie în acest sens a avut loc imediat după instalarea actualului Guvern.

”Discuţia a avut loc în prima lună după instalarea Guvernului. Premierul a insistat să coordoneze direct campania de vaccinare şi cu toate astea vedeţi că Ioana Mihăilă este implicată şi acolo”, a declarat Cioloş.

Dacian Cioloș a mai precizat că din punctul său de vedere campania de vaccinare nu se îndreaptă către o direcție bună, după ce obiectivele anunțate la începutul ei nu au fost atinse:

”Vaccinarea este un proiect al Guvernului, dar în cadrul Guvernului, nu ştiu care e percepţia publică, însă Ioana Mihăilă nu are direct instrumente de control asupra campaniei de vaccinare. E de notorietate asta, e în coordonarea directă a premierului, cu domnul Gheorghiţă care e subordonat direct premierului, însă Ministerul Sănătăţii dă tot concursul. I

oana Mihăilă îşi asumă direct responsabilitatea pe care o are şi deci şi din acest motiv şi din celelalte motive, eu sunt mulţumit. Vaccinarea nu putem spune că merge bine când suntem la 30 şi ceva la sută vaccinare. Au tot fost discuţii, colegii din Guvern şi-au exprimat punctele de vedere, important acum e să progresăm şi cu vaccinarea şi să avem elemente cât mai certe legat de toate formele de imunizare să ştim cum întâmpinăm acest nou val, valul patru provocat de această mutaţie Delta”, a declarat Cioloş.