Dan Barna, întrebat dacă Vlad Voiculescu va fi consilier al ministrului Sănătăţii: Asta va decide actualul ministru

Dan Barna, întrebat dacă Vlad Voiculescu va fi consilier al ministrului Sănătăţii: Asta va decide actualul ministru
Foto: gov.ro

Vicepremierul Dan Barna a precizat, la TVR, că noulministrulal Sănătăţii, Ioana Mihăilă, va decide dacă Vlad Voiculescu, va ocupa o funcţie în minister.

„Asta va decide actualul ministru al Sănătăţii. De astăzi vorbim de mandatul Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, este decizia ei cum îşi va construi echipa de consilieri. Este decizia ministrului Sănătăţii, exact cum este decizia tuturor miniştrilor din acest cabinet din toate cele trei partide să-şi construiască echipa şi să-şi definească consilierii şi oamenii pe care se bazează. Vlad Voiculescu rămâne în continuare un om important pentru USR PLUS, o resursă şi un om politic important care, sunt convins, după acest episod pe termen lung va fi un politician care va fi prezent o lungă perioadă de timp în politica din România”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la TVR, potrivit News.ro.

„În esenţă, ceea ce i s-a reproşat a fost o neperformanţă în zona de comunicare pentru că alte elemente concrete nu am văzut să fie prezentate în toată această perioadă. (..) Presiunea a fost foarte mare, evident că unele aspecte din comunicare nu au fost poate cele mai fericite, dar dincolo de asta, poziţia noastră a fost că Vlad Voiculescu a făcut ceea ce trebuia să facă în perioada în care a fost ministru”, a afirmat Barna.

Ioana Mihăilă a precizat că echipa sa este în curs de formare şi consolidare. Întrebată dacă Vlad Voiculescu va fi consilierul său, Mihăilă a răspuns: „Echipa se formează în acest moment. Dar nu pot să spun că voi şterge cu buretele aspiraţiile comune pe care le-am avut cu Vlad Voiculescu. Dar perioada care urmează este cu Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, iar mandatul este al meu”.

Ioana Mihăilă, propusă de USR PLUS pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a depus jurământul miercuri, la Palatul Cotroceni.