Daniel Fenechiu (PNL): Cu PSD am avea o majoritate stabilă și nu am fi la mâna unor grupuri și grupulețe ca în partea cealaltă. Dincolo de asta, PSD are specialiști și oameni care au mai fost miniștri (VIDEO)

Daniel Fenechiu (PNL): Cu PSD am avea o majoritate stabilă și nu am fi la mâna unor grupuri și grupulețe ca în partea cealaltă. Dincolo de asta, PSD are specialiști și oameni care au mai fost miniștri (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a precizat că ședința de luni a Biroului Politic Național va începe la ora 19, iar liberalii vor stabili abia atunci direcția de urmat, și a explicat ce avantaje și dezavantaje ar presupune o eventuală coaliție între principalele partide parlamentare.

„Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe”, a declarat liberalul, duminică seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce ar însemna pentru PNL formarea unei majorități cu PSD. Ce a spus senatorul Daniel Fenechiu pe B1 TV

„Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe. Înseamnă că dacă ai discutat un proiect și ai PNRR, și discuți variantele de implementare și ce trebuie să faci, lucrurile pot să meargă înainte și pot să meargă bine pentru că ai majoritatea parlamentară. Distinct de treaba asta, PSD are specialiști, are oameni care au mai fost miniștri, are oameni care știu să conducă și are oameni cu care de principiu, din cum se văd lucrurile, ai putea să încropești o coaliție care să își atingă obiectivele stabilite”, a declarat senatorul PNL.

El a analizat și eventualele pierderi pe care le-ar putea suferi PNL din cauza unei alianțe cu PSD.

„Pierzi faptul că toate campaniile din 2019-2020 au mers pe antagonism vizavi de PSD și pe atacarea PSD. Să nu uităm că PSD era pentru mulți dintre colegii mei „ciuma roșie”, era un partid care era nefrecventabil, cu care nu puteai face absolut nimic, și, da, pierzi electoratul anti-PSD din zona de dreapta. Astea sunt la o primă vedere. Dacă se va opta pentru o asemenea soluție, eu n-am de unde să știu, probabil că regula și comandamentul major va fi acela ca să faci un Guvern stabil”, a adăugat Daniel Fenechiu.

Senatorul liberal a explicat că deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens.

„Repet, cu riscul de a fi plictisitor și enervant, în Partidul Național Liberal singura decizie luată a fost mandatarea echipei de negociere – condusă de Florin Cîțu, din care fac parte cei patru prim-vicepreședinți și secretarul general – să aibă o discuție atât cu USR, cât și cu PSD pe marginea viitoarei construcții politice. Au avut loc discuțiile, și eu văd lucrurile într-o direcție, dar până în momentul în care cei șase delegați ai Partidului Național Liberal nu vin în fața Biroului Politic Național să prezinte argumentele propunerii cu care vin, eu cred că este prematur să discutăm despre faptul că lucrurile au luat-o într-o direcție sau alta”, a mai spus Daniel Fenechiu.

Ultima oră
20:22 - Vasile Bănescu (BOR): În absența valorilor tari, o societate face implozie. Omul de astăzi nu mai are legătură cu omul curajos de altădată care a trecut prin necesitudini crunte ale istoriei (VIDEO)
20:00 - De ce s-au despărțit Delia Matache și Edi Iordănescu, omul care ar urma să preia postul de selecționer al echipei naționale de fotbal
19:40 - Virgil Popescu: Criza prețurilor la energie, o preocupare majoră în toate statele UE. Am informat CE asupra planurilor autorităților române de a crește intensitatea sprijinului acordat consumatorilor finali
19:25 - Nicușor Dan: Salut decizia vatmanilor și a șoferilor STB care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect
19:07 - Cercetarea disciplinară nu va produce efecte pentru șoferii STB care intră pe traseu de sâmbătă, spune Adrian Criț: „Bucureștenii vor deblocarea transportului public”
18:52 - Un minor căzut într-un lac înghețat a fost găsit de scafandri după mai multe ore de căutări. Au fost efectuate manevre de resuscitare, spun autoritățile
18:36 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 23 – 29 ianuarie. Aspectele astrale arată oarecum că întreaga noastră existență intră pe o nouă frecvență (VIDEO)
17:27 - O persoană de 71 de ani s-a accidentat în Masivul Leaota. Salvamontiștii au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor medical
17:14 - Șoferii STB care refuză să iasă pe traseu riscă desfacerea contractului de muncă, avertizează primarul general. Nicușor Dan: Vremea sindicalismului mafiot a apus în România
16:56 - Mai multe TIR-uri încărcate cu tancuri ar fi fost filmate pe șoselele României. Ar putea fi vorba despre tancuri americane Abrams (VIDEO)