Diaspora îi cere președintelui Klaus Iohannis să renunțe la Mihai Răzvan Ungureanu (VIDEO)

Diaspora îi cere președintelui Klaus Iohannis să renunțe la Mihai Răzvan Ungureanu (VIDEO)
Foto: caleaeuropeana.ro

Diaspora îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să renunţe la Mihai Răzvan Ungureanu. Mai multe asociații și grupuri ale românilor din străinătate i-au scris şefului statului, recomandându-i să renunțe la serviciile de consilier prezidenţial ale fostului premier.

Grupurile civice îi reproșează lui Ungureanu că ar fi un susţinător al proiectului de la Roșia Montană și al exploatării gazelor de șist.

Românii din diaspora sunt dezamăgiţi de numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de consilier prezidenţial. Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Klaus Iohannis, acesţia îi cer să renunţe la Ungureanu.

„Numirea d-lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a vă vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre”, se arată în scrisoarea deschisă, citată de RomâniaCurată.

Aproximativ 20 de asociații și grupuri informale ale românilor din diaspora au semnat scrisoarea adresată şefului statului.

Aceştia consideră că Iohannis şi-a încălcat promisiunile din campanie, prin numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de consilier prezidenţial.

„Nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dumneavoastră în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre – sub toate aspectele – promisiuni pe care devine evident că tindeți să le încălcați, prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană”, se mai menționează în document.

În același timp, pe Facebook a fost creat evenimentul „Îl bombardăm pe Klaus Iohannis cu mesaje pentru revocarea lui MRU”, la care au anunţat că se alătură câteva sute de persoane.

Diaspora îi cere lui Klaus Iohannis să renunțe la Mihai Răzvan Ungureanu

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit