DNA anunță că George Scutaru a finanțat ilegal PNL cu materiale electorale cumpărate din China

DNA anunță că George Scutaru a finanțat ilegal PNL cu materiale electorale cumpărate din China
Foto: deveghepatriei.ro

În timpul campaniei electorale din anul 2008, George Scutaru a finanțat ilegal PNL cu materiale electorale cumpărate din China, printr-o firma pe care acesta o deținea, anunță agerpres.

George Scutaru și vicepreședintele Camerei Deputaților, Dan Motreanu, au fost trimiși în judecată de către DNA, aceștia fiind acuzați de spălare de bani, într-un dosar care privește mita pentru finanțarea campaniei electorale.

Potrivit DNA, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu (denunțator în dosar), a primit mită în valoare de 700.000 de euro de la primarul din Jilava(Adrian Mladin), în anul 2008.

Banii trebuiau să fie un sprijin pentru Adrian Mladin în demersurile de punere în posesie cu suprafețe de teren aflate pe raza municipiului Buzău.

Banii au fost împărțiți de către Cristinel Bîgiu cu George Scutaru și Dan Motreanu. Aceștia au primit sumele de 170.000 de euro, respectiv 250.000 de euro. Ele erau destinate finanțării campaniei electorale din 2008 pentru alegerile locale și generale ale candidaților PNL.

DNA arată că Scutaru a folosit banii pentru cumpărarea de materiale electorale de la o firma deținută de un cetățean chinez. Acesta i-a furnizat lui Scutaru articole de îmbrăcăminte cu sigla PNL aduse din China (tricouri cu mânecă lungă, jachete de iarnă, căciuli și șorturi).

Procurorii DNA au arătat că Scutaru a folosit o firmă pe care acesta o deținea, SC Quick Monitoring Media QMM SRL pentru a finanța ilegal campania electorală a PNL din 2008; firma era folosită pentru încheierea de contracte fictive și operațiuni bancare succesive, chiar dacă firma avea ca activitate “monitorizare presă”.

În rechizitoriul DNA se mai arată faptul că Scutaru folosea firma pe care o deținea pentru tranzacțiile bancare succesive, deoarece acestea îngreunau eventualele verificări.

Ultima oră
09:19 - Românii cumpără apartamente și case la mare. Cât costă locuințele de lux din Mamaia Nord (VIDEO)
08:36 - Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. Surprize în topul celor mai căutate stațiuni: „Cererea este mai mare ca oferta” (VIDEO)
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic