Elena Lasconi a schimbat încuietoarea de la casa de oaspeţi a Primăriei Câmpulung: Imobilul era folosit, de fapt, de oameni de-ai locului. Spre dezamăgirea lor, acum e altă yală (FOTO)

Elena Lasconi a schimbat încuietoarea de la casa de oaspeţi a Primăriei Câmpulung: Imobilul era folosit, de fapt, de oameni de-ai locului. Spre dezamăgirea lor, acum e altă yală (FOTO)
Foto: Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel / Facebook

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a anunțat că a schimbat încuietoarea de la casa de oaspeţi ce aparţine administraţiei locale, deoarece aceasta era folosită mai mult de oameni de-ai locului, în vreme ce vizitatorii erau cazați la pensiunile din oraș.

Lasconi a schimbat yala de la casa de oaspeţi a Primăriei Câmpulung

”“Cheia” iubirii de… “carte”.

Vă prezint, în premieră, casa de oaspeți a Primăriei.

E tare, nu? Ce nu știți este că oaspeții, de regulă, erau cazați la pensiunile din oraș. Puțini au fost cei care au trecut pragul casei de oaspeți de pe bulevard.

Gura târgului spune că cei mai “fideli” oaspeți sunt de-ai locului. Așa că, am verificat”, a scris Elena Lasconi, pe Facebook.

Lasconi a precizat apoi că deținătorii cheilor de la casa de oaspeți erau fostul primar Liviu Țâroiu, fostul șofer al primarului Mugurel Minciună, Sergiu Cicu – fost consilier PSD, Nicolae Alexe – fost manager al spitalului și mulți alții.

„Spre dezamăgirea sus-numiților am schimbat yala. Ghinion, s-a dus și plăcerea asta nevinovată finanțată de câmpulungeni. Sunt sigură că stimabilii o să găsească în altă parte un cuibușor unde să citească… în liniște că nu mă pot gândi la altceva….”, a mai scris Lasconi.

Foto: Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel / Facebook

Din aventurile unei noi primărițe

Fosta jurnalistă Elena Lasconi a fost aleasă primar al municipiului Câmpulung Muscel în urma alegerilor locale din septembrie anul trecut. De atunci, tot povestește descoperirile făcute la primărie, dar și cât de greu îi e să schimbe vechi metehne.

La finele lunii trecute, Lasconi a povestit că a făcut un control spontan printre angajații Primăriei și i-a găsit beți pe doi dintre ei. Unul avea alcoolemia chiar de 0,85 la mie. „Dacă era la volan ar fi avut dosar penal riscând închisoare de la unu la cinci ani. Dar cum e angajat la stat…”, a remarcat ea.

Primărița a încercat și să-l demită pe șeful Poliției Locale, pentru că acesta nu s-a asigurat că sunt impuse regulile anti-COVID-19 la principala piață din oraș. A anunțat demiterea încă din noiembrie, dar în ianuarie încă nu-și dusese planul la bun sfârșit, căci procedurile la stat sunt extrem de complicate.

„Trebuie să faci proceduri, să faci hârtii. Și suntem în proces de a face hârtii, de a ne îngropa în munți de hârtii, pentru că legea protejează funcționarul public. Codul admnistrativ îl protejează. Nu este deloc ușor. Eu vin din mediul privat, nu am lucrat la stat niciodată. La stat, lucrurile sunt extraordinar de greoaie. Eu știam un lucru înainte: dacă voiam să fac un proiect și să iasă un lucru bun, adunam în jurul meu oameni buni și ne apucam de treabă. Ei, nu poți să faci asta la stat”, a explicat Elena Lasconi, pentru NewsWeek România.