Elena Udrea, după decizia CCR: „S-a făcut dreptate, lovitura de stat a eşuat”

Elena Udrea, după decizia CCR: „S-a făcut dreptate, lovitura de stat a eşuat”

„S-a făcut dreptate, lovitura de stat a eşuat!”, este reacţia pe care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a avut-o pe Facebook, imediat după ce Curtea Constituţională a decis că preşedintele Traian Băsescu se întoarce la Palatul Cotroceni. Şi prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda este de părere că, în toată această perioadă de incertitudini politice, cel mai mult a avut de suferit statul de drept, iar fostul premier Emil Boc apreciază decizia drept legală şi constituţională.

Părerea Elenei Udrea este împărtăşită de liderii partidului din care face parte.

„Lupta cea mai grea a dus-o statul de drept şi eu salut în primul rând decizia CCR. care ne întoarce  la datele constituționale ale regimului, e bine că aceasta criză s-a terminat, decizia Curții era previzibilă în momentul în care au fost citite datele de la BEC”, este de părere prim-vicepreşedinte PDL, Cristian Preda.

„Este o decizie legală și constitutională, care confirmă încă o dată că în matematică, 46,2 nu poate fi transformat în 50,1. Sper ca decizia să pună capăt crizei politice, iar politicienii de la putere să fi învățat din această lecție iar principala preocupare să fie cea legată de viața de zi cu zi a românilor”, a declarat Emil Boc.

În schimb, preledintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirmă că Traian Baăescu ar trebui să renunțe la functia de președinte al României, în conditiile în care 7,4 milioane de oameni s-au pronunțat împotriva sa.

„Orice om de bună credință și bun simț, în fața unei opinii masive a populației, s-ar retrage singur. Vreau sa vad motivarea Curții, nu cred că exista una corectă și legală. Nu vreau să iau de bun acest element, deocamdată”, a declarat fostul șef de stat pentru ziare.com.

Udrea, despre decizia CCR: Lovitura de stat a eșuat

Embed: " />