Eugen Nicolăescu: Raportul pe justiție este subiectiv și excesiv politizat

Eugen Nicolăescu: Raportul pe justiție este subiectiv și excesiv politizat
Foto: dcnews.ro

Președintele interimar al PNL București, Eugen Nicolăescu, a declarat că proiectul de raport al Comisiei Europene că este subiectiv și excesiv politizat, considerând că vinovati de criticile cuprinse în acesta sunt Traian Băsescu, Monica Macovei și Cristian Preda, care au „defăimat” România.

„Vi se pare normal ca un raport anual să preia în faţă comentariile politice din ultimele două săptămâni? Traian Băsescu e vinovat, cu Monica Macovei şi Cristian Preda de defăimarea României”, a spus Nicolăescu, citat de Mediafax.

El consideră că raportul MCV va avea mai degrabă un caracter politic, pentru că, la nivelul CE, cei mai mulți comisari, inclusiv președintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, fac parte din Partidul Popular European, la care este afiliat PDL, și care este “prietenul politic al lui Traian Băsescu.”

„Ni se dovedeşte cu fapte că ce scrie în raport este subiectiv şi excesiv politizat. Dacă activitatea pe un an se poate rezuma numai la o săptămână, cineva are o mare problemă de profesionalism şi de obiectivitate”, a explicat acesta.

În textul proiectului de raport MCV pentru România, se susține că „Comisia consideră că măsurile recente ale Guvernului României ridică serioase îngrijorări privind respectarea acestor principii fundamentale” și că “provocările politice pentru deciziile judiciare, subminarea Curţii Constituţionale, inversarea unor proceduri bine stabilite şi îndepărtarea unor elemente cheie pentru separaţia puterilor în stat au pus sub semnul întrebării angajamentul Guvernului pentru respectarea statului de drept şi un sistem judiciar independent”.