Eugen Tomac: Ponta să spună clar dacă este pentru sau împotriva proiectului Roşia Montană

Eugen Tomac: Ponta să spună clar dacă este pentru sau împotriva proiectului Roşia Montană
Foto: romanialibera.ro

Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta este un „demagog desăvârşit” în cazul exploatării de la Roşia Montană.

Tomac i-a cerut premierului să spună clar dacă este pentru sau împotriva acestui proiect, scrie Mediafax.

„Victor Ponta este un demagog desăvârşit. Una spune în Parlament, alta spune în Guvern şi la Roşia Montană. El trebuie să spună clar dacă este împotriva sau pentru Roşia Montană”, a spus Eugen Tomac.

Acesta a arătat că Partidul Mişcarea Populară este împotriva proiectului Roşia Montană, în forma în care arată în prezent.

Tomac spune că nu se respectă 5 condiţii: transparenţă, standardele de mediu, protejarea patrimoniului, utlizarea banilor în interesul românilor.

„Credem că aceste condiţii nu sunt respectate şi Victor Ponta trebuie să-şi asume clar dacă este pentru sau împotriva proiectului”, a adăugat Tomac.

El a mai criticat acţiunea autorităţilor în cazul inundaţiilor din Galaţi şi a spus că-i adresează lui Victor Ponta întrebarea „Cine este responsabil pentru decesul celor nouă cetăţeni din Galaţi?”.

„Avem o întrebare pentru premierul Victor Ponta dacă ştie cine sunt responsabili pentru decesul celor nouă cetăţeni români din Galaţi, ne interesează cum decurge această anchetă. Cetăţenii români trebuie să ştie cine este vinovat, noi am cerut săptămâna trecut demisia prefectului”, a precizat Tomac.