Eugen Tomac: „Putin nu dă semnale că vrea să se așeze la masa negocierilor. Sentimentul meu este că așteaptă să vină toamna pentru a pune o presiune și mai mare”

Eugen Tomac: Putin nu dă semnale că vrea să se așeze la masa negocierilor. Sentimentul meu este că așteaptă să vină toamna pentru a pune o presiune și mai mare
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Europarlamentarul Eugen Tomac a declarat sâmbătă seara în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin că actuala criză din energie a fost accelerată de conflictul din Ucraina, care a creat mai multe crize succesive inclusiv în România:

„Este limpede pentru oricine că această criză energetică a fost accelerată de război. Noi avem mai multe crize simultane, s-a dus pandemia, am avut o criză de sănătate.

Această criză de securitate ne-a adus nouă românilor și o criză umanitară. Că vrem sau nu vrem e o realitate. Sunt zeci de mii de cetățeni ucraineni stabiliți în România și trebuie să îi educi, să îi integrezi, să le dai asistență.

A accelerat criza energetică pentru că sancțiunile au avut acest obiectiv. De obicei când ai un adversar sau un partener te încadrezi în niște reguli. Putin joacă fără reguli. Sancțiunile aveau menirea de a-l aduce la masa discuțiilor dacă îi păsa în mod real…”, a spus Eugen Tomac.

Acesta a subliniat că prețurile pot crește și mai mult:

„Problema este că, tot agențiile americane ne spun, că vine un uragan în economie, ceea ce înseamnă că este posibil ca în energie să avem scumpiri și mai mari, pentru toate acestea vin în lanț”.

Eugen Tomac a mai spus că Vladimir Putin așteaptă toamna pentru a șantaja statele occidentale cu prețul energiei:

„Putin nu dă semnale că vrea să se așeze la masa. Sentimentul meu este că așteaptă să vină toamna pentru a pune o presiune și mai mare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest
20:16 - David Popovici, cel mai rapid în semifinalele de la 200 m liber. Românul va concura luni pentru o nouă medalie la Campionatul European de Natație
20:03 - Trei trenuri au întârzieri de până la 120 de minute din cauza lipsei tensiunii de alimentare în linia de contact, anunță CFR Călători
19:51 - Un adolescent de 16 ani a produs un accident rutier cu patru răniți în Bistrița. Tânărul era drogat