EXCLUSIV // Cum arată fișa matricolă din gimnaziu a deputatului Dan CIOCAN, șeful PSD Caracal: Elev de nota 5 la română și de 6 la matematică și geografie (FOTO)

EXCLUSIV // Cum arată fișa matricolă din gimnaziu a deputatului Dan CIOCAN, șeful PSD Caracal: Elev de nota 5 la română și de 6 la matematică și geografie (FOTO)

EXCLUSIV // În contextul cazului de la Caracal, presa a relatat pe larg legăturile dintre mediul politic și clanurile de interlopi din județele țării. În ceea ce privește județul Olt, Alexandru Cumpănașu a solicitat chiar audierea tuturor parlamentarilor care reprezintă zona, pentru a se vedea în ce măsură au legătură cu rețelele de crimă organizată (Detalii AICI).

Dintre parlamentarii de Olt, unul dintre cei mai controversațipare a fi deputatul PSD Dan Ciocan, președintele PSD Caracal, presa relatând de-a lungul timpului o mulțime de lucruri controversate despre acesta. Alături de fratele său, Cornel Ciocan, cei doi par a fi adevărații stăpâni ai zonei, firmele controlate de aceștia fiind abonate la o mulțime de contracte cu statul. Dacă în cazul lui Cornel Ciocan, DNA a obținut, în 2015, o condamnare la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei, în ceea ce-l privește pe Dan Ciocan una din principalele teme care i-au adus notorietate a fost cea a studiilor.

B1.ro a descoperit fișa matricolă din școala gimnazială a deputatul Dan Ciocan, fișă matricolă care scoate în evidență faptul că actualul parlamentar s-a chinuit cu greu să ia note de trecere la Limba română și la matematică la școala pe care a făcut-o în comuna Rotunda, din județul Olt.

Acest lucru reiese din certificatul de echivalare a examenului de capacitate, certificat de care Dan Ciocan a avut nevoie pentru înscrierea la liceu, la vârsta de… 50 de ani! (Detalii AICI) Practic, Ciocan a fost un elev de nota 5 la limba română și de nota 6 la matematică și geografie în clasele V – VIII, reușind cu greu să obțină o singură medie mai mare, nota 7 în clasa a VIII la geografie.

Un fost prieten al lui Dan Ciocan din acea perioadă a povestit pentru B1.ro mai multe detalii espre modul în care acesta și-a obțiinut diplomele de studii.

De certificatul de achivalare a avut nevoie ca să se înscrie mai departe, să facă treapta a doua de la liceu. Liceul l-a făcut, s-a înscris la 47-48 de ani și a făcut 2 ani treapta a doua. El a început, a făcut treapta I la IOB Balș, după ce a făcut treapta I a lucrat acolo cateva luni și a plecat, a venit aici la țară, în comuna, si a lucrat pe la CAP. Prin 86 s-au făcut angajări masive la miliție și el, cu niște, relații s-a făcut milițian. Și a stat milițian până în anul 2000. Apoi a făcut treapta a doua la liceu, s-a înscris la facultate la Agronomie la Craiova și a terminat facultatea. Acum unii spun că nu a terminat-o. Ei au avut utilaje, tractoare au luat Stațiunea de Cercetări Caracal cum s-ar zice în arendă, să faca ei lucrări. Stațiunea de cerectări Caracal aparține de Agronomie Craiova, aia sunt titularii la pământul de la Caracal și a intrat pe fir cu profesorii universitari de acolo…„, spune fostul amic al lui Ciocan, care a preferat în contextul actual să nu-și facă public numele.

Relațiile pe care Dan Ciocan și le-a făcut pentru a obține, chiar și la 50 de ani o diplomă de bacalaureat și după aceea una de licență i-au folosit și atunci când fratele său a ajuns la pușcărie. Cornel Ciocan a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală și cât a ispășit pedeapsa a scris mai multe carti. Conform cotidianului Renașterea bănățeană de la data încarcerării 4 iunie 2015, Cornel Ciocan s-a apucat de scris cărți, astfel că, din august până în decembrie, a reușit să creeze nu mai puțin de șase lucrări, adică, în medie, mai mult de una pe lună.

Profesorul care i-a aprobat cartea fratelui său e tot acela i-a dat diploma lui Dan”, spune sursa citată. „Fratele sau a facut liceul industrial Corabița, el a făcut facultatea pe la 40 de ani. Eu i-am făcut lui în 2012 sesizare la ANI pentru că el era consilier județean la Slatina și era si administrator la firma fratelui său. L-au gasit incompatibli„, a precizat un apropiat al familiei Ciocan pentru B1.ro.

Dan Ciocan este președinte al PSD Caracal și deputat PSD din 2012. S-a născut în localitatea Rotunda, de lângă Caracal. Pe vremea lui Ceaușescu a fost milițian, chiar șef de post la Izbiceni.

Potrivit CV-ului de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Ciocan și-a luat bacalaureatul la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova în 2010, la vârsta de 50 de ani, apoi a urmat cursurile Facultății de Agronomie din Craiova și, în 2016, a devenit inginer agronom.

B1.ro a încercat să îl contacteze pe Dan Ciocan pentru a comenta această situație, dar până acum acesta nu a răspuns solicitărilor noastre.