DNA cere aviz pentru anchetarea lui Florian Bodog. Fostul ministru și-ar fi angajat o consilieră personală care nici nu s-a deranjat să vină la minister: ‘Nu e adevărat. Toţi au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o’

DNA cere aviz pentru anchetarea lui Florian Bodog. Fostul ministru și-ar fi angajat o consilieră personală care nici nu s-a deranjat să vină la minister: 'Nu e adevărat. Toţi au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o'
foto: gov.ro

DNA vrea să-l ancheteze pe Florian Bodog, pe care îl acuză că, atunci când era ministru al Sănătății, și-a angajat o consilieră personală care n-a dat pe la minister. Pentru că Bodog este senator, procurorii anticorupție au fost nevoiți să ceară întâi avizul Senatului pentru a putea începe urmărirea penală pe numele său.

Cel mai recent demers similar făcut de DNA a sfârșit prost. Mai bine de șase luni s-au tot ”gândit” senatorii dacă să încuviințeze sau nu urmărirea penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. După îndelungi reflecții, au decis să se facă scut în fața lui, așa că Tăriceanu a scăpat de acuzațiile procurorilor.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Procurorii DNA susțin că Florian Bodog ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale timp de un an fără să se fi prezentat la serviciu. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau de 77.985 lei.

TRAGEDIA MOMENTULUI! RĂMAS BUN, MIHAI CONSTANTINESCU! IMAGINI BOMBĂ CU LOCUL UNDE VA FI ÎNMORMÂNTAT (GALERIE FOTO)

Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 demnitarul, deși știa că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Fostul ministru Bodog neagăacuzațiile, afirmând că niciunul dintre consilierii săi nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care i-atrasat-o.

„Ceea ce pot să vă spun este că niciunul dintre consilierii care au fost angajaţi la minister nu se află în situaţia de a nu fi prestat activitatea pe care le-a trasat-o ministrul. Niciunul, toţi au avut activitatea pe care eu le-am fixat-o, fiecare s-a ocupat de ceea ce le-am dat să facă. Toţi consilierii mei, indiferent că au fost cu normă întreagă sau jumătate de normă, au lucrat în directa mea coordonare. Eu le-am trasat ce anume să facă, mie mi-au raportat, cu mine au discutat şi pe mine m-au ajutat în activitatea mea de ministru”, a declarat pentru Agerpres Florian Bodog.