Florin Cîțu: Bugetul forțează restructurarea companiilor de stat / Dacă execuția bugetară la unele ministere nu va fi, la mijlocul anului, cum am planificat-o, anumite sume pot fi reduse (VIDEO)

Florin Cîțu: Bugetul forțează restructurarea companiilor de stat / Dacă execuția bugetară la unele ministere nu va fi, la mijlocul anului, cum am planificat-o, anumite sume pot fi reduse (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, după ce Guvernul a aprobat proiectul de buget pe acest an, că, deși companiile de stat nu au trimis nici până acum planurile de restructurare cerute, această restructurare tot va avea loc în 2021 deoarece o impune bugetul.
Cîțu a mai spus că execuția bugetară va fi evaluată la mijlocul anului și „dacă execuția bugetară nu e cum am planificat-o, acele sume pot fi reduse pentru ministerele respective”.

Florin Cîțu, despre restructurările în companiile de stat

Întrebat dacă a primit până la urmă planurile privind restructurarea companiilor de stat, Florin Cîțu a răspuns: „Vom face restructurarea companiilor de stat anul acesta. Bugetul forțează restructurarea acestor companii. Eu am spus de la început: dacă nu vin aceste planuri de restructurare, prin buget vom face această restructurare. Vor fi forțați să vină cu o restructurare a acestor companii. Veți vedea anul acesta că va fi o restructurare a companiilor”.

„În buget e un articol care spune foarte clar că, la jumătatea anului, vom face o evaluare a execuției bugetare și dacă execuția bugetară nu e cum am planificat-o, acele sume pot fi reduse pentru ministerele respective. Și de aici începe și evaluarea performanței fiecărui minister”, a mai declarat șeful Guvernului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu: Companiile de stat care nu vor deveni performante se vor închide

Joi, prim-ministrul declarase că unele companii de stat au fost ținute în viață doar pentru a fi căpușate.

„Eu vreau să am companii de stat performante în România. Nu avem ce face cu companii de stat pe care ei le-au căpușat, pentru că asta vor ei de fapt – să țină companii de stat acolo, pe care ei să și le căpușeze, să transfere bani de la buget, banii de la buget merg în buzunarele lor și mai departe. (…)

Eu vreau să vă spun că trebuie să vedem aceste companii ca două variante – le facem performante ori ele se vor închide. Oltchim, Complexul Energetic Hunedoara și așa mai departe sunt companii care au fost ținute în viață doar pentru a fi căpușate. La un moment dat nu s-a mai putut și au murit”, a declarat Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe