Florin Cîțu, despre accidentul tragic de la șantierul de lângă Biblioteca Națională: „Este o anchetă în curs. Cei vinovați vor plăti”

Florin Cîțu, despre accidentul tragic de la șantierul de lângă Biblioteca Națională: Este o anchetă în curs. Cei vinovați vor plăti
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a declarat joi, în legătură cu acccidentul de la șantirtul din apropierea Bibliotecii Naționale, în urma căruia doi muncitori și-au pierdut viața, că va aștepta rezultatele anchetei și cei vinovați vor plăti:

“În primul rând, doresc să transmit condoleanțe familiilor. Este o anchetă în curs. Haideți să așteptăm rezultatele anchetei iar cei vinovați trebuie să plătească.

Mă voi asigura că vom avea rezultatele anchetei cât mai curând și bineînțeles că cei care sunt vinovați vor plăti”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Un grav accident s-a produs luni în Capitală, 6 muncitori fiind prinşi sub un mal de pământ, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională. Două dintre persoane au fost găsite decedate, după ce au fost prinse în totalitate sub pământ, iar celelalte patru au fost salvate, fiind duse la spital.

Ultima victimă a fost scoasă după mai bine de 5 ore de la producerea accidentului de muncă, nemaiputând fi salvată. Șantierul aparține Primăriei Sectorului 3.