Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)

Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu spune că ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi în ATI, dedicate bolnavilor de COVID-19. Totodată, el a declarat că România nu a fost pregătită pentru valul patru al pandemiei, iar mesajele anti-vacciniste sunt principalul motiv pentru care campania de imunizare nu a fost un succes.

Mesajele anti-vacciniste, principalul dușman la campaniei de imunizare

Cred că este o problemă în România, campanii anti-vaccinare care sunt făcute de ani de zile este greu să le demontezi în câteva luni de zile. Vedem că sunt legitimate partide care susțin public campanii anti-vaccinare.

Eu nu am văzut de exemplu de la liderii USR PLUS care azi sunt aliați cu cei de la AUR să zică ceva că liderul celor de la AUR spune că nu se vaccinează și nu se va vaccina niciodată. Nu i-am văzut pe domnii Barna și Cioloș să iasă să spună că ceea ce face acel domn este o campanie criminală împotriva românilor”, a declarat Florin Cîțu luni.

Referitor la măsurile luate de autorități în acest sens, Florin Cîțu a ținut să precizeze că au fost luate mai multe măsuri pentru combaterea dezinformării.

Am vorbit cu cultele de două ori, au fost caravane făcute în rural, mai multe campanii la televizor, campanii făcute la televizor”, a afirmat premierul.

Ministerul Sănătății, ținta de 2.000 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19

În cursul zilei de luni, Florin Cîțu a discutat și despre țina Ministerului Sănătății, privind numărul de paturi de la ATI, dedicate pacienților bolnavi de COVID-19.

Ministerul Sănătății a venit cu mai multe soluții, ați văzut că sunt mai multe spitale care se transformă în spitale COVID. Am crescut deja numărul de paturi de la 600 la 1.200.

Ținta este de această dată 1.200 de paturi la ATI. Acestea sunt soluții pe termen scurt. Majoritatea covârșitoare care se îmbolnăvesc sunt persoane nevaccinate (…) Sistemul de sănătate va face față.

E adevărat că nu a pornit cum trebuia.Din punctul meu de vedere, nu cred că valul patru a fost pregătit cum trebuia, dar acum de când a venit domnul Cseke Attila a preluat, lucrurile merg mai bine”, a declarat Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său