Florin Cîţu trage un semnal de alarmă: Cine lucreaza cu/pentru Fondul Suveran de Investiţii riscă să PIARDĂ TOT!

Florin Cîţu trage un semnal de alarmă: Cine lucreaza cu/pentru Fondul Suveran de Investiţii riscă să PIARDĂ TOT!

Senatorul PNL Florin Cîțu reacţionează după decizia Guvernului de a da OUG pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FDSI).
Liberalul avertizează că cei care vor lucra cu sau pentru Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții că riscă să piardă tot, deoarece OUG dată de Executiv este neconstituţională.

„AVERTISMENT- cine lucreaza cu/pentru FSDI risca sa piarda tot!
OUG care reglementeaza fondurile suverane de investitii este neconsitutional. Fara dubii. Nu are sens sa mai discutam despre asta acum.

PSD+ALDE vor ignora acest lucru si vor merge mai departe. Sunt disperati. Ministrul finantelor publice va numi, asa cum ii permite legea, pentru 18 luni conducerea FSDI si vor incepe jaful.
Ce urmeaza din punct de vedere legislativ.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG va ajunge intai la Senat unde PSD+ALDE+UDMR vor vota pentru. Chiar daca STIU foarte bine ca acest OUG este neconstitutional.
Dupa aceea proiectul de lege pentru aprobarea acestui OUG va ajunge la Camera Deputatilor unde PSD+ALDE+UDMR il vor INGROPA. Va ramane la CD mult si bine asa cum a ramas si in cazul OUG care supraimpoziteaza contractele de munca part-time. Pentru a nu putea fi atacate la CCR.

FSDI va continua sa functioneze atat timp ca Dragnea si gasca lui de hoti vor avea majoritatea in Parlament.

Ii AVERTIZEZ (prieteneste) pe toti cei care vor sa incheie contracte cu FSDI.
PNL va ataca la CCR OUG-ul care a stat la baza infiintarii FSDI imediat dupa preluarea guvernarii.

Si cu siguranta CCR va declara infiintarea FSDI neconsitutionala ceea insemna ca o sa fie desfiintat si toti cei care au contracte cu FSDI vor pierde tot.
Imaginati-va, de exemplu, ca FSDI reuseste sa pacaleasca cativa investitori sa cumpere obligatiuni emise de aceasta institutie. Peste cateva luni FSDI se desfiinteaza pentru ca este neconstitutionala. Desi, nu cred ca exista vreo agentie de rating care sa ofere rating unei institutii cu un risc mare de a fi desfiintata. Iar investitorii nu cumpara obligatiuin daca nu exista rating. Totusi, eu vreau sa va avertizez ca riscati sa pierdeti tot daca intrati in relatii contractuale cu FSDI.

Este mult mai simplu ca toti cei care vor sa lucreze cu FSDI sa astepte ma intai decizia CCR”, a scris sâmbătă Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Finanțele, Eugen Teodorovici, a anunțat, joi că Executivul a aprobat cadrul legal de înfiinţare a fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii, ce vor fi organizate ca societăţi pe acţiuni, în condiţii care vor fi stabilite separat prin hotărâri de guvern şi vor fi administrate în sistem dualist de către un Consiliu de supraveghere şi un directorat.

Teodorovici a menţionat şi posibile domenii de activitate pentru viitoarele fonduri suverane: „finanţarea întreprinderilor în diverse etape ale dezvoltării acestora, inclusiv finanţarea start-up-urilor, finanţarea companiilor româneşti de importanţă strategică şi urmărirea strategiei energetice, investiţii în industrie şi în proiecte de infrastructură, creşterea competitivităţii economiei româneşti, stimularea inovaţiei şi a noilor tehnologii, crearea de locuri de muncă în mod durabil, prioritar, geografic şi economic, dezvoltarea capitalului uman şi social pe termen lung şi pieţe de capital”.
Ministrul a fost întrebat dacă în forma OUG adoptată de Guvern este cuprinsă obligativitatea pentru companiile din fond de a respecta OUG 109 privind managementul corporativ.

„Da, aşa este, este această obligativitate pentru ca regulile de guvernanţă corporativă să fie respectate”, a spus Teodorovici.

Florin Cîţu trage un semnal de alarmă: Cine lucreaza cu/pentru Fondul Suveran de Investiţii riscă să PIARDĂ TOT!