Florin Cîțu, prima reacție după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Premierul face declarații de presă, la ora 23, în direct pe B1 TV

Florin Cîțu, prima reacție după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Premierul face declarații de presă, la ora 23, în direct pe B1 TV
Foto. Guvernul României / Facebook

Prim-ministrul Florin Cîțu va face declarații de presă, luni seară, de la ora 23, într-o primă reacție după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din Capitală,undetrei pacienți au muritdupă o defecțiune apărută la instalația de oxigen din TIR-ul ATI. Declarațiile premierului vor fi transmise în direct pe B1 TV.

Tragedie la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Premierul Florin Cîțu va avea o primă reacție, la ora 23, în direct pe B1 TV

În prezent, oamenii legii fac cercetări in rem pentru ucidere din culpă,susțin surse din anchetă, citate deNews.ro.Astfel, în această seară, ar putea fi audiaţi reprezentanţii firmei care a furnizat ventilatoarele, iar marţi personalul medical, mai afirmă aceleași surse. TIR-ul ATI va fi sigilat, iar anchetatorii fac verificări la fața locului.

Ministerul Sănătății a precizat că, potrivit primelor informații, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

„Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația deoxigena unității mobile”, a transmis Ministerul Sănătății.

La rândul său,Departamentul pentru Situaii de Urgență a făcut o serie de precizări și susține căpersonalul medical a semnalat că ventilatoarele regăsite în container au intrat concomitent în avarie.Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat să intre în TIR, deși personalul medical i-a oferit echipament complet de protecție anti-coronavirus.

„Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, se arată în comunicatul DSU.

Conform unor surse, instalarea ar fi fost făcută deDSU, iar contractul cu firma care asigura întreținerea ventilatoarelor ar fi fost încheiat tot deDSU. Firma respectivă ar fi Medist. Totodată, potrivit acelorași surse, mediculDSUcare se ocupa de partea tehnică nu ar fi fost niciodată prezent fizic la Spitalul Victor Babeș, toate indicațiile fiind date prin videocall. Singurul lucru modificat ar fi fost instalația electrică exterioară.

Ultima oră
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească
12:29 - Florin Cîțu: Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, atunci președinții celor două Camere trebuie să plece acasă (VIDEO)
12:22 - Ludovic Orban: Dacă astăzi mi-aș fi depus demisia la Camera Deputaților, cel mai probabil funcția ar fi ajuns la PSD. Nu vreau să fac niciun cadou PSD / Demisia mea nu e la dispoziția premierului pe perioadă nelimitată (VIDEO)
12:19 - Florin Cîțu: Parteneriatul între PNL și președintele Klaus Iohannis, mai puternic ca niciodată. Nu există niciun parteneriat pe persoană fizică (VIDEO)
12:13 - Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
12:01 - Florin Cîțu: Vom vedea în BEX care este cea mai bună soluție pentru PNL în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Demisia este o decizie unilaterală
11:55 - Municipiul Ploiești, în scenariul roșu. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 3