Florin Cîțu: România are cea mai mică rată de infectare cu coronavirus din Europa / Răspunsul premierului, întrebat dacă vaccinarea personalului medical va deveni obligatorie (VIDEO)

Florin Cîțu: România are cea mai mică rată de infectare cu coronavirus din Europa / Răspunsul premierului, întrebat dacă vaccinarea personalului medical va deveni obligatorie (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că România are cea mai mică rată de infectare cu coronavirus din Europa. Întrebat dacă, asemenea Greciei sau Franței, și România ia în calcul vaccinarea obligatorie a personalului din Sănătate, șeful Guvernului a spus că propunerea acum este ca acei angajați din sistemul sanitar care refuză vaccinarea să se testeze pe cheltuiala proprie.

Florin Cîțu, despre vaccinarea anti-COVID-19 în România

Întrebat dacă ia în calcul impunerea vaccinării în cazul personalului din Sănătate, premeirul Cîțu a răspuns: „În primul rând, România are azi cea mai mică rată de infectare din Europa. Aș începe cu partea pozitivă… Cât despre vaccinarea în rândul personalului medical, știți că noi avem propunerea să se testeze cei care nu vor să se vaccineze și să plăteacă pentru teste. E propunerea pe care am făcut-o. Trebuie să verificăm cu Ministerul Sănătății (când va intra în vigoare).

Pe 11 iulie, medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a dat asigurări că vaccinarea va rămâne voluntară în România.

Până acum, în România au fost vaccinate 4.828.068 de persoane, din care 4.662.084 au schema completă. În ultima zi au fost vaccinate doar 12.082, din care 7.395 cu prima doză.

Luni, președintele Emmanuel Macron a anunțat că vaccinarea anticoronavirus devine obligatorie pentru personalul medical din Franța. O măsură similară a fost luată în Grecia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:53 - Fostul președinte rus Medvedev: În contextul „sancțiunilor nebunești”, Rusia nu poate continua „aprovizionarea cu alimente” / „Nu merge aşa, nu suntem idioţi”
07:34 - Zelenski, despre situația din Donbas: „Acolo este iadul. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni”
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”