Guvernul PSD-ALDE face jocurile Rusiei, Emiratelor Arabe și Omanului în Uniunea Europeană? Florin Cîțu, acuzații extrem de grave la adresa Puterii

Guvernul PSD-ALDE face jocurile Rusiei, Emiratelor Arabe și Omanului în Uniunea Europeană? Florin Cîțu, acuzații extrem de grave la adresa Puterii
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorul PNL Florin Cîțu suspectează Guvernul PSD-ALDE că face jocurile unor state precum Rusia, Cuba, Oman și Emiratele Arabe Unite în Uniunea Europeană. Și are și motive.

Economistul amintește că premierul Viorica Dăncilă a efectuat vizite în Emiratele Arabe Unite și în Oman pe 18 octombrie, respectiv 4 noiembrie. În aceeași perioadă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, avea o escală la Moscova, în drum spre Cuba.

Marți, la Bruxelles, în cadrul întâlnirii ECOFIN, s-a votat lista neagră a paradisurilor fiscale prin care, pe lângă spălare de bani, se finanțează și activități teroriste. Teodorovici a făcut lobby să se amâne votul. Și a fost singurul…

Pe această listă se află, surpriză!, OMAN și EAU. La rândul lor, Rusia și Cuba sunt recunoscute internațional pentru faptul că folosesc paradisuri fiscale pentru a-și finanța propaganda și nu numai.

În acest context, senatorul PNL Florin Cîțu îi solicită premierului Viorica Dăncilă să spună dacă în vizitele sale în Oman și EAU i s-ar fi propus, iar ea a promis să facă eforturi pentru amânarea votului din ECOFIN împotriva acestor state. De asemenea, Dăncilă trebuie să lămurească dacă l-a trimis pe Teodorovici cu mandat să încerce să obțină amânarea acestui vot.

Postarea integrală a lui Florin Cîțu:

”Submineaza guvernul Romaniei securitatea si stabilitatea UE?

Pe 18 octombrie 2018 Viorica Dancila a fost in vizita Emiratele Arabe Unite.

Pe 4 noiembrie 2018 Viorica Dancila a fost in vizita Oman.

Ieri la Bruxelles, in cadrul intalnirii ECOFIN, s-a votat lista NEAGRA a paradisurilor fiscale prin care, pe langa optimizare fiscala, spalare de bani, se finanteaza si activitati teroriste. Un dosar care a fost pregatit de ani buni si acum este la final.

Pe lista au fost introduse Oman si EAU.

Romania prin ministrul de finante Teodorovici a facut lobby sa se amane votul pe aceasta lista. O atitudine care a fost imediat taxata de ceilalti ministri din ECOFIN, care nu inteleg de ce ar sustine Romania interesele acestor tari.

Romania a fost umilita si a ramas izolata in sedina ECOFIN, singurul vot in favoarea paradisurilor fiscale si a tot ce inseamna acestea.

Doamna prim-ministru Viorica Dancila va somez sa raspundeti public:

1. In cadrul vizitelor dumneavoastra in EAU si Oman vi s-a cerut si dumneavoastra ati promis ca in mandatul Romaniei sa amanati votul ECOFIN pentru lista neagra a paradisurilor fiscale?

2. Ministrul finantelor publice al Romaniei a avut mandat din partea dumneavoastra de a cere amanarea votului asupra listei negre a paradisurilor fiscale prin care se finanteaza si activitati teroriste?

Dati mai departe! #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. In aceeasi perioada Eugen Teodorovici avea o escala la Moscova in drum spre Cuba. Si Rusia si Cuba sunt doua tari recunoscute international ca folosesc paradisturile fiscale pentru a-si finanta activitatile de propaganda si nu numai”.

Urmăriți B1TV.ro și pe