Fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, numit la conducerea DSP Iași

Fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta, numit la conducerea DSP Iași
sursa foto: captura youtube

Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta 1, în perioada mai – octombrie 2012, a fost numit în funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, după ce i-a expirat mandatul la șefia Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate.

Vasile Cepoi, fost ministru al Sănătății în Guvernul Ponta 1

Amintim faptul că Vasile Cepoi a exercitat pentru aproape doi ani funcția de consilier de stat în cancelaria prim-ministrului Victor Ponta după ce nu a mai fost ministru al Sănătății, în perioada octombrie 2012 – iulie 2014.

Vasile Cepoi (66 de ani), a dat concurs la DSP Iași în urmă cu mai mulți ani și s-a suspendat din funcție pentru a ocupa mai multe mandate politice Acum, el a revenit pe postul lui de funcționar public, potrivit BZI.ro.

Aceasta este explicația pentru care nu s-a putut organiza concurs la DSP Iași pentru postul de director executiv.

Vasile Cepoi a primit o prelungire de mandat la DSP Iași de la Ministerul Sănătății. Mandatul său în fruntea sănătății ieșene va expira de-abia anul viitor.

Bilanțul pandemiei de coronavirus

Potrivit autorităților, luni, 14 septembrie au fost confirmate doar 692 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, pe teritoriul României,acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Este, de altfel, și cel mai mic număr de infectări cu noul coronavirus din data de 20 iulie.

Până astăzi, 4.185 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Potrivit autorităților, au fost înregistrate 22 de decese (14 bărbați și 18 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Maramureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 5 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la categoria de peste 80 de ani.

21 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.134. Dintre acestea, 456 sunt internate la ATI.

Urmăriți B1TV.ro și pe