George Costin, şeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, ar putea fi anchetat de DNA

George Costin, şeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, ar putea fi anchetat de DNA

Teodor Mărieș, președintele Asociației „21 decembrie 1989”, a declarat, miercuri, la emisiunea „Evenimentul Zilei„, difuzată de B1 TV, că George Costin, șeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, ar putea fi, din informațiile sale, subiectul unei anchete a Direcției Generale Anticorupție (DNA).

Există un dosar la DNA în acest moment. Nu știu dacă este pe numele asociației sau pe numele lui George Costin, dar există un dosar la DNA, în instrumentare, și atâta timp cât ancheta se desfășoară orice influență nu este benefică„, a declarat Mărieș

Moderatorul emisiunii, jurnalistul Robert Turcescu, și invitatul permanent din platou, ziaristul Ion Cristoiu, au comentat situația indemnizațiilor acordate revoluționarilor, care semnifică un efort bugetar de 80 de milioane de euro pe an.

Aceștia au făcut o serie de dezvăluiri despre George Costin, membru al Cabinetului Boc, arătând că unele dintre procurile semnate de oficial cu membrii asociației pentru plata unor sume au o valoare de 19.000 de lei.

Una dintre respectivele notificări era titrată „Îndeplinirea obligațiilor către Asociație„.

5.000 de inși, sau 3.000 de inși, cât are asociația, dacă plătesc la un moment dat poate nu 19.000 măcar 10.000 de lei respectiva asociație ajunge la sume colosale„, a afirmat Turcescu.

Dezvăluiri despre sumele primite de asociația condusă de George Costin

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8946').select();" id="embed_text_8946" />

Teodor Mărieș, președintele Asociației „21 decembrie 1989”, a declarat, printr-o intervenție telefonică, că potrivit surselor sale DNA instrumentează un dosar ori pe numele lui George Costin ori împotriva instituției condusă de acesta.

Există un dosar la DNA în acest moment. Nu știu dacă este pe numele asociației sau pe numele lui George Costin, dar există un dosar la DNA, în instrumentare, și atâta timp cât ancheta se desfășoară orice influență nu este benefică„, a declarat Mărieș

George Costin, anchetat de DNA?

Embed: " />
Ultima oră
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”