Cum a reacţionat George Simion, de la AUR, când a auzit că ar putea fi „eliminat” Crăciunul, de către Comisia Europeană

Cum a reacţionat George Simion, de la AUR, când a auzit că ar putea fi eliminat Crăciunul, de către Comisia Europeană
Deputatul George Simion și senatorul Claudiu Târziu, copreședinții AUR, la o ședință a Parlamentului. Sursa foto: Facebook

Partidul AUR a reacționat după ce un document controversat al Comisiei Europene a ajuns în spațiul public. Proiectul care propune eliminarea referirilor cu privire la religie și a distincțiilor între sexe este criticat de către copreședinții George Simion și Claudiu Târziu.

George Simion avertizează că la nivelul UE se dorește o „mistificare a realității”.

„E grav că de la vârful instituţiilor europene există o preocupare constantă de mistificare a realităţii şi de prezentare deformată a unor lucruri elementare. Trebuie să le reamintim acestor birocraţi că există femei şi bărbaţi, iar bărbaţii nu pot naşte; există o credinţă creştină împărtăşită de majoritatea europenilor care, pe 25 decembrie, sărbătoresc Naşterea Domnului Iisus Hristos sau, în termeni populari, Crăciunul.

Am impresia că la nivelul instituţiilor europene există o concepţie larg răspândită, plină de prejudecăţi cu privire la creştini. Îi este cuiva ruşine de credinţa creştină a majorităţii cetăţenilor statelor europene?”, a declarat Simion.

Claudiu Târziu (AUR), reacție după documentul controversat publicat de extremiștii din cadrul Comisiei Europene

În opinia lui Claudiu Târziu, niște „minți bolnave” au creat „ghidul” retras între timp de Comisia Europeană.

„Nişte birocraţi nealeşi de nimeni şi care par că nu mai reprezintă pe nimeni şi-au permis să anuleze rădăcinile creştine ale Europei, într-o tentativă fără precedent. Chiar dacă documentul a fost retras de pe site-ul Comisiei, ne exprimăm indignarea în legătură cu această tendinţă a Bruxelles-ului de a defini totul într-o cheie corect politică, pentru a elimina aşa-zise stereotipuri şi a evita aşa-numite discriminări.

Cum să elimini Crăciunul din vorbirea curentă? Cum să eviţi utilizarea celui mai frumos nume feminin, cel al Fecioarei Maria? Cum să ştergi din istorie 2000 de ani de creştinism? Doar nişte minţi bolnave puteau să conceapă aşa ceva”, a declarat oficialul AUR.

Documentul care prevedea, printre altele „anularea Crăciunului”, a fost lansat de comisarul pentru egalitate Helena Dalli, la finalul lunii octombrie.